Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

"ΕΦΥΓΕ" ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ - ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΙΤΣΙΟΣ

Πλήρης ημερών, ταξίδεψε στην αιωνιότητα ένα ακόμη μεγάλο τέκνο της Ανατ. Φραγκίστας, του σπουδαίου αυτού χωριού του Δήμου Αγράφων, που υπήρξε γενέτειρα μεγάλων προσωπικοτήτων, της πολιτικής σκηνής, των γραμμάτων και των επιστημών.  

Στις 22 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 96 ετών έφυγε για την άλλη ζωή, ο Αργύριος Νίτσιος, μια σπουδαία προσωπικότητα που γεννήθηκε στην Ανατ. Φραγκίστα το 1924.

Ο αείμνηστος συμμετείχε ενεργά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και στον Εμφύλιο Σπαραγμό υπηρετώντας στον Ελληνικό Στρατό ως Υπολοχαγός στις Σέρρες. Εκεί γνώρισε και αργότερα παντρεύτηκε την σύζυγό του Αναστασία η οποία έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαΐου 2018.

Απέκτησαν 4 παιδιά τον Βασίλειο, την Βαρβάρα, την Ελένη και την Ειρήνη και 4 εγγόνια.

Το 1959 μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκαν στο Μέριλαντ, όπου και δημιούργησαν την οικογένειά τους.

Ο μακαριστός είχε μια πολύ επιτυχημένη 50ετή καριέρα στη Νέα Υόρκη Life ως ασφαλιστικός πράκτορας, αλλά και στη μητροπολιτική περιοχή της Ουάσιγκτον.

Σε όλη την πορεία της ζωής του δεν ήταν μόνο πράκτορας, αλλά και έμπιστος Πατριώτης που βοήθησε την ελληνική κοινότητα με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ήταν ευρέως γνωστός ως ο εδικός εκείνα τα δύσκολα χρόνια στην ξενιτιά που θα βοηθούσε τους μετανάστες να συνδεθούν ο ένας με τον άλλον και να βρουν δουλειά.

Ήταν ένας προικισμένος αφηγητής με απαράμιλλη μνήμη. Αγαπούσε τους ανθρώπους και όλοι αγαπούσαν αυτόν.

Είχε τεράστια υπερηφάνεια για την ελληνική του καταγωγή και πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την γενέτειρά του Ανατ. Φραγκίστα.

Ήταν μέλος της AHEPA και πάντα στήριζε με κάθε τρόπο τις Ελληνικές Οργανώσεις της Ομογένειας.

Στην Ανατ. Φραγκίστα, με μέριμνα της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής έχει στηθεί ανδριάντας.

Αιωνία του η μνήμη.

 π.Ε.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...