Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η πορεία της πανδημίας, τόσο στην Ευρυτανία, όσο και συνολικά στη χώρα δεν επιτρέπει καμιά επανάπαυση.  Τα αυξημένα κρούσματα, οι ασθενείς που περιμένουν κατά δεκάδες διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους, οι  πολλές δεκάδες νεκροί καθημερινά, η θυσία της υγείας των πολλών για τα κέρδη των λίγων προκαλούν οργή και δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε με την αποσιώπηση που επιχειρούν τα ΜΜΕ, ούτε με τις «ενέσεις αισιοδοξίας» που προσπαθούν να κάνουν τα διάφορα επιτελεία.

Η αποθέωση της ατομικής ευθύνης, η εναπόθεση όλων των ελπίδων στα εμβόλια συγκεκριμένων εταιρειών και τα αλλοπρόσαλλα μέτρα («ακορντεόν») δεν είναι «αστοχίες» και «λάθη» της κυβέρνησης, αλλά το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής που θεωρεί «πεταμένα λεφτά» τις ΜΕΘ (Πέτσας), όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι παρατείνουν το λοκ ντάουν επειδή το σύστημα υγείας δεν αντέχει!  Μετέτρεψαν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία αποκλειστικά για κορωνοϊό την ίδια ώρα που τα μεγαθήρια της υγείας θυσαυρίζουν !

Ας μας απαντήσουν: στην Ευρυτανία, εδώ και ένα χρόνο, πέρα από μερικές προσλήψεις νοσηλευτών και κάποιες συσκευές οξυγόνου, ποια ήταν η ενίσχυση του συστήματος υγείας; Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών και τα κενά καλύπτονται με αγροτικούς; Γιατί δεν ενισχύθηκαν αλλά, αντίθετα, αποδυναμώθηκαν τα περιφερειακά ιατρεία; Γιατί δεν αγοράστηκε ένας μοριακός αναλυτής για να βγαίνουν αποτελέσματα μοριακών τεστ αυθημερόν και όχι μετά από 3-7 ημέρες; Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα για να δημιουργηθούν ΜΑΦ και ΜΕΘ στο Καρπενήσι; Γιατί δεν μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα; Μήπως δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες; Μήπως επιφυλάσσεται και για αυτούς η μοίρα μια σειρά άλλων (φύλαξη, καθαριότητα) που απολύονται για να μπουν εργολάβοι;

Να αφήσουν λοιπόν τις φιέστες, τις φωτογραφήσεις και τις δηλώσεις η κυβέρνηση και οι  ντόπιοι εκπρόσωποί της. Να αφήσουν τις νουθεσίες και το κούνημα του δαχτύλου. Να αφήσουν τα διάφορα προβοκατόρικα, λες και φταίνε οι …διαδηλώσεις για την εξάπλωση της επιδημίας στο Καρπενήσι. Να αφήσουν τον δικομματικό καβγά με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι δύο προσπαθούν με κούφιες ατάκες και αλληλοκατηγορίες να σκεπάσουν τη στρατηγική τους σύμπλευση  στην υπεράσπιση ενός συστήματος που αποδείχθηκε ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή.

Ας αφήσουν  τα ψεύτικα λόγια και τις κούφιες υποσχέσεις και ας επικεντρωθούν στο πως θα κάνουν πράξη τα αιτήματα του υγειονομικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος με κύριο την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Να φροντίσουν να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με πραγματικά μέτρα ασφαλείας (αραίωση, πρόσληψη προσωπικού, υποδομές), να υπάρξει έλεγχος στους μεγάλους χώρους δουλειάς που είναι οι πραγματικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού.

Ας επικεντρωθούν στο πως θα περιοριστεί η φτώχεια που ζώνει τις λαϊκές οικογένειες και που αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα, και όχι να αξιοποιούν την πανδημία για να περνάνε «νύχτα» αντιδραστικούς νόμους με σημαντικότερο όλων το τερατούργημα που θα φέρουν τις επόμενες μέρες και που θα καταργεί το 8ωρο και θα βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα στην απεργία.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Το επόμενο διάστημα, το σύστημα, πνιγμένο στις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά του, θα γίνει ακόμα πιο επιθετικό απέναντι στον λαό. Οι ίδιοι ομολογούν, ότι το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να ξαναπληρώσουμε όσα έχουμε πληρώσει τόσες φορές στο παρελθόν.

Θα προσπαθήσουν να μας στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο (κοινωνικό αυτοματισμό το λένε), θα εντείνουν την μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, θα γίνουν πιο αυταρχικοί.

Είναι λοιπόν η ώρα  να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας. Χωρίς δισταγμούς, χωρίς αυταπάτες.

Τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ, σε αυτόν τον αγώνα θα είναι για μια ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή. Ψηλά το κεφάλι! Η πραγματική ελπίδα είναι στους μεγάλους αγώνες που έρχονται!

Δευτέρα 12-4-21

Το Γραφείο της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...