Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους συναγωνιστές που δικάζονται στις 7 Δεκέμβρη 2021 στην Καρδίτσα γιατί έκαναν το «σφάλμα» να υπερασπιστούν την ακεραιότητα των βουνών μας, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή της Καρδίτσας ήθελε να παραχωρήσει δασικές εκτάσεις προς εκχέρσωση σε εταιρεία αιολικών διενεργώντας δημοπρασία πίσω από κλειστές πόρτες, με την προστασία των ΜΑΤ, εμποδίζοντας την ελεύθερη έκφραση των δημοτών, με αστυνομοκρατία σε όλη την πόλη, με καταστολή με ξύλο και χημικά ενάντια στους κατοίκους.

Και δεν ήταν μόνοι τους οι διωκόμενοι συναγωνιστές εκεί, ήταν και πολλοί άλλοι δημότες της Καρδίτσας αλλά και από άλλα μέρη της χώρας φίλοι των Αγράφων, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους της προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος και ήμασταν κι εμείς εκεί, όμως η ασφάλεια με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές απεύθυναν κατηγορίες μόνον στους συγκεκριμένους σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην εκχώρηση και την καταστροφή του δημόσιου φυσικού περιβάλλοντος των βουνών και των δασών μας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Και στην υπόλοιπη χώρα δεκάδες αγωνιστές του κινήματος για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την Εύβοια, την Τήνο, τη Λακωνία, την Κεφαλονιά, κ.α. αντιμετωπίζουν κρατική καταστολή και διώξεις, μάλιστα έφτασαν στο σημείο στους βοσκούς των Αγράφων στην ιστορική Νιάλα να τους απευθύνουν κατηγορία για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας γιατί δεν θέλουν να καταστραφούν τα βοσκοτόπια τους με τα αιολικά.
Ήδη όμως ο αγώνας όλων μας φέρνει αποτελέσματα και βλέπουμε το υπουργείο να απορρίπτει τελικά τα έργα των αιολικών για τα οποία είχαν γίνει αυτές οι κινητοποιήσεις. Υπάρχουν όμως άλλα δεκάδες που ετοιμάζονται και δεν εφησυχάζουμε.
Ως ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη.
Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...