Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τίμησε τον Ομογενή μας κ. Στέφανο Τσερπέλη

 ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τίμησε κατά την πρόσφατη 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής και συγκεκριμένα στη διάρκεια της πολιτιστικής εκδήλωσης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Καλών Τεχνών Νέας Υόρκης, όπου έγιναν χορωδιακές συναυλίες εκκλησιαστικών ύμνων, τον Στέφανο Τσερπέλη, για την πολυετή προσφορά του στην Αρχιεπισκοπή, την Ομογένεια, την Ελληνική Παιδεία και το Πατριαρχείο.

Ο κ. Τσερπέλης είναι Αρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου, μέγας ευεργέτης και υπερασπιστής της Ελληνικής Παιδείας κι έχει χρηματοδοτήσει τον Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ, το οποίο φέρει το όνομά του και της συζύγου του, Αρετής.

Εχει συμβάλλει με σοβαρές οικονομικές δωρεές στο έργο της αποπεράτωσης του Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, μία εκ των οποίων, ύψους εκατό χιλιάδων δολαρίων, την έκανε εκ μέρους του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Φλάσινγκ «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» προκειμένου να εγγραφεί το Σχολείο ανάμεσα στους ευεργέτες του Αγίου Νικολάου, πέρα από τη δωρεά άλλων εκατό χιλιάδων εκ μέρους της οικογένειάς του.

Είναι μέλος σε πολλούς Οργανισμούς και συγκεκριμένα είναι μέλος της Ηγεσίας των 100, διετέλεσε επί μακρά σειρά ετών μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, πρώην αντιπρόεδρος της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, διετέλεσε πρόεδρος και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ όπου το Απογευματινό Ελληνικό Σχολείου φέρει το όνομά του και της συζύγου του Αρετής. 

Τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη συμμετοχή του στα θυρανοίξια του Πολιτιστικού Κέντρου Ε.Ρ.Τ.Ο. στην Κωνσταντινούπολη. Ευεργέτης του Ναού του Αγίου Νικολάου στην Αβάνα της Κούβας, τιμήθηκε από τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ, τιμήθηκε στο επίσημο δείπνο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος και του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Ellis Island. Είναι ευεργέτης του Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τον περασμένο Οκτώβριο τον τίμησε στην Ουάσιγκτον για τη φιλοπατρία του ο Οργανισμός Oxi Day που ίδρυσε ο Αντριου Μανάτος.

Το μεγαλύτερο βραβείο όμως της ζωής του είναι ο επί 60 χρόνια γάμος του με την σύζυγό του Αρετή, οι τέσσερις θυγατέρες του, όλες απόφοιτες πανεπιστημίων και καταξιωμένες στους κλάδους τους, οι γαμπροί του και τα έξι εγγόνια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...