Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ένα σημείωμα του Θανάση Γαννακόπουλου, περί αναξιόπιστων

Από τα παλιά χρόνια στην Ελλάδα, ακόμη πριν γίνει κράτος, κυριάρχησαν  οι αναξιόπιστοι. 

Αυτοί κατάφερναν με διάφορα  μέσα να τα έχουν καλά με τους Τούρκους, ενώ οι αληθινοί ήρωες και αγωνιστές πολεμούσαν λίγο - λίγο να  διαμορφώσουν το Ελληνικό Κράτος.

Μεταξύ αυτών για την αναξιοπιστία τους διακρίθηκαν ο Κωλλετης, ο Νέγρης, Ο Μαυροκορδάτος και άλλοι πολλοί.

Δυστυχώς, ο τρόπος που ενεργούσαν  για να πείσουν τους αγωνιστές και  να τους ξεγελάσουν μεταδόθηκε από γενιά-σε γενιά  μέχρι σήμερα. Πολλοί από τους αγωνιστές «κρεμάστηκαν και σκοτώθηκαν από αυτούς γιατί δεν συμφωνούσαν  με τα ξενικά σχέδια η Ελλάδα  να μείνει μια ηγεμονία στη Πελοπόννησο.

Έτσι σκοτώθηκε ο Οδυσσέας  Ανδρούτσος, Ο Καραϊσκάκης και άλλοι πολλοί. Στις μέρες μας οι αναξιόπιστοι έγιναν πολλοί. Το συμφέρον κυριαρχεί από το μικρότερο Δήμο ή Χωριό  μέχρι το μεγαλύτερο. Ο καθένας κοιτάζει το δικό του συμφέρον κυρίως στις εκλογές αξιοποιώντας την ευκολοπιστία των πολιτών  που σπεύδουν  να βοηθήσουν ακόμη και δημοτικούς άρχοντες που εκλέγονται για πολλά χρόνια, λες και δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί. Ίσως ο νόμος έπρεπε να είναι αυστηρός  μια ή δύο  φορές για τον καθένα. Τοπικοί άρχοντες με 15ετίες είναι κουρασμένοι και βουτηγμένοι πολλές φορές στη διαφθορά. Έτσι σήμερα οι υποσχέσεις είναι το μέσον που χρησιμοποιούν  για να τους πάρουν μαζί τους και να υφαρπάξουν την ψήφο τους και εκείνη που ακoλουθούν.

Π.χ. στο Δήμο που ζώ εδώ και πολλά χρόνια ,σημερινή ονομασία Δήμος –Πυλαίας ,Χορτάτη, Φιλύρου, υπήρξαν πάνω από 100 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος από ένα ψήφο να έπαιρνε από αυτούς εξασφάλιζε την εκλογή του. Φυσικά  αδιαφορούσε για τις υποσχέσεις που δωσε. Και μάλιστα  φαίνεται ότι βοηθούσε του εργολάβους να χτίσουν πολυώροφα κτίρια και να αλλάζει η μορφή του οικισμού. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ο  Δήμαρχος εγκατέλειψε το  Κωνσταντιπολίτικα. Σε ένα χρόνο εμφανίστηκαν εργολάβοι που κτίζουν πολλές φορές χωρίς να τηρούν και τους κανόνες που ίσχυαν. Εδώ κάτι συμβαίνει. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται αλλά τα στόματα κλείνουν σήμερα με πολλούς τρόπους. Φαίνεται ότι αυτί οι τρόποι  με το θρυλούμενο Flyover που ο δήμαρχος φαίνεται ότι ,παρά τη θέληση των κατοίκων, δεν καταδικάζει την εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...