Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΡΑΧΕΣ" ΣΤΑ ΚΕΔΡΑ

                      

Ντροπή και λύπη μεγάλη έχει προκαλέσει σε όλη την μικρή κοινότητα των Κέδρων και κατ΄ επέκταση σε κάθε πολιτισμένο και υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο αυτό που συνέβη στα Κέδρα τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Κάποιος ή κάποιοι που δεν χαρακτηρίζονται ως άνθρωποι που ζουν σε αυτόν τον κόσμο αγγίζοντας τα όρια της βεβήλωσης, αφαίρεσαν το υπέροχο καλλιτεχνικό δημιούργημα - πορτραίτο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη που κοσμούσε την ομώνυμη πλατεία του χωριού. 




Ως γνωστόν το σπουδαίο αυτό έργο τέχνης έγινε με την φροντίδα του Συλλόγου του χωριού και ειδικά με πολύ κόπο και θυσίες από τον γνωστό Ευρυτάνα Παιδίατρο Κωνσταντίνο Παπαντζίμα, έναν άνθρωπο που πέραν της ιατρικής επιστήμης, "διακονεί" χρόνια τώρα με πολλή χαρά και μεράκι και τα πολιτιστικά δρώμενα της γενέθλιας γης του μέσα από τις σημαντικές δράσεις του Συλλόγου αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. 

Για την πλατεία έχουν δρομολογηθεί να γίνουν σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα που θα δημιουργήσουν σπουδαία δεδομένα για το χωριό και γενικότερα τον Δήμο Αγράφων και είναι κρίμα κάποιοι ανεγκέφαλοι να φτάνουν σε τέτοιες πράξεις αφαιρώντας στην ουσία την "καρδιά" του χωριού, το πορτραίτο του Μίκη Θεοδωράκη. 

Ο Σύλλογος έχει κινηθεί νομικά για την όλη υπόθεση και με παρεμβάσεις του Γιατρού το θέμα έφτασε στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε κάθε αρμόδιο. 

Μέσα από την σελίδα μας κάνουμε έκκληση, για άμεση επιστροφή του καλλιτεχνικού αυτού αριστουργήματος στις Ράχες, για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο όμορφο αυτό χωριό του τόπου μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...