Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Επίσκεψη Τασιού στη Γέφυρα Τέμπλας ενόψει κατασκευής της νέας Γέφυρας δίπλα από την παλιά, έργο ύψους 1.690.000,00 €


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού στην Γέφυρα Τέμπλας για την επί τόπου εξέταση τεχνικών λεπτομερειών για την κατασκευή της νέας Γέφυρας, δίπλα από την παλιά. Τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας συνόδευσε κλιμάκιο από την Τεχνική Υπηρεσία του Νομού, ενώ στο σημείο είχε κληθεί και η Τεχνική Υπηρεσία της Αιτωλοακαρνανίας για να ενημερωθεί για το έργο και να εξετάσει την οδό πρόσβασης στην νέα γέφυρα από την πλευρά του όμορου Νομού.



Το έργο ύψους 1.690.000,00 € αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στην θέση «Τέμπλα» σύμμεικτου τύπου συνολικού μήκους 60 μ. σε αντικατάσταση της υπάρχουσας γέφυρας που μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προέκυψαν από την θεομηνία του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 κρίθηκε ακατάλληλη για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Με το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμιστεί η ασφάλεια στην διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, αλλά και να αποκατασταθεί πλήρως η σύνδεση με τον όμορο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας.
Σε σχετικές δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, αφού ευχαρίστησε το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε την ώρα της τεχνικής συνάντησης στην περιοχή, δείχνοντας το έκδηλο ενδιαφέρον τους για το σημαντικό αυτό έργο για την Δυτική Ευρυτανία, ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Π.Ε. Ευρυτανίας το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί εντός του 2016 ώστε να μπορέσει να κατασκευαστεί το 2017.

1 σχόλιο:

  1. «... που μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προέκυψαν από την θεομηνία του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 κρίθηκε ακατάλληλη για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.»

    Ψέματα. Η γέφυρα αχρηστεύτηκε - καταστράφηκε από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. όταν φορτηγά της κάνοντας παράνομη αμμοληψία από το ποτάμι για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού. Μεγατόνοι αδρανούς υλικού πέρασαν από την πλάτη της γέφυρας ξεπερνώντας υπερβολικά τα όριά της...

    Αλλά κ. Τασιέ μην έχετε αυταπάτες, όπως και οι λοιποί φωστήρες του νομού, έτσι και σεις δεν θα την γλιτώσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...