Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


         




















Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 12 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα, η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου Ρέμπελου.












Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ι.Μ. Καρπενησίου και πολλών κληρικών, του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Άρη Τασιού, των Δημάρχων Καρπενησίου και Αγράφων κ.κ. Ν. Σουλιώτη και Θ. Μπαμπαλή, των Αντιδημάρχων Αγράφων κ.κ. Βάσως Φεγγούλη, Θοδωρή Κατσιάδα και Θοδωρή Τσιάμη, του Π.Σ. Βασίλη Φακίτσα, του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, εκπροσώπων φορέων της Ευρυτανίας και πλήθος κόσμου που έσπευσε να τιμήσει τον νέο Μητροπολίτη.
Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Πειραιώς Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Γλυφάδας Παύλος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Θηβών Γεώργιος, Σιατίστης Παύλος, Χίου Μάρκος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Τανάγρας Πολύκαρπος και Μεθώνης Κλήμης.
"Είτε θα είσαι λυπημένος, είτε θα χαίρεσαι, είτε θα σε χειροκροτούν, είτε θα σε συκοφαντούν, η διακονία σου θα είναι δυνατή εμπνεομένη πάντοτε από το θυσιαστήριο του Κυρίου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς το πνευματικό του παιδί και νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο.
"Οφείλω να αφουγκραστώ τα προβλήματα των ανθρώπων και να προσφέρω ότι καλύτερο δυνατό για την ανακούφιση τους" τόνισε στον σύντομο χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.
Κλείνοντας ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου ανέφερε: "Ευχηθείτε παρακαλώ στη διακονία μου να ευαρεστήσω τον Θεό και τους ανθρώπους, και να φανώ στην αποστολή μου άξιος."
Μετά το πέρας της χειροτονίας ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων και στη συνέχεια δεξιώθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, τους κληρικούς και τους άρχοντες της Ευρυτανίας σε γνωστό Ξενοδοχείο των Αθηνών.
ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ.


3 σχόλια:

  1. Όπου γάμος και χαρά, ο Λεβέντης πρώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλα... ο Κοντογιωργος και ο αλλος ο φωστηρας μας ο Μπαμπαλης, τι γυρευουν σ εναν μη υποστιριζομενο μητροπολιτη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=2-5sCueLzTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...