Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Φόλες εν Δράση!

   "Μια φορά κι έναν καιρό, στο όμορφο (φαινομενικά) Καρπενήσι, ζούσαν αμέριμνα και ευχάριστα η Ρόζα, ο Μπρούνο, ο Τζόνι, ο Λούτρινος, ο Λέων, καθώς και άλλα αθώα σκυλάκια και γατάκια, αδέσποτα ή μη. Ξαφνικά κάποιος ή κάποιοι αιμοχαρείς πολίτες μας τους στέρησαν απλά την ζωή και κυρίως την ύπαρξη."
Δυστυχώς, θα ήθελα πολύ να είναι μια θλιβερή ιστορία ή ένα τραγικό παραμύθι ή κάτι εξωπραγματικό, αλλά είναι η σκληρή (για κάποιους μας) πραγματικότητα!
   Την Παρασκευή, νωρίς το απόγευμα, πληροφορήθηκα πως η ¨Ρόζα του Ξωτικού¨, καθώς κυοφορούσα, πέθανε από φόλα, όπως και 7 επτά ακόμη σκυλάκια, σε διάφορα σημεία της μικρής μας πόλης. Σάστισα! Πίστευα πως δεν είναι αληθινό γεγονός.  Ώσπου καταιγισμός από posts στο Facebook και τοπικά sites έκαναν την εμφάνιση τους στα βουρκωμένα μου για την στιγμή μάτια . Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η ¨Μασκότ του Καρπενησίου¨ το Λιονταράκι μας καθώς και η παρέα του βρήκαν τραγικό θάνατο. Συνολικά, από τον Απρίλη του 2015 έως τώρα έχουν θανατωθεί γύρω στα 30 με 35 αδέσποτα και οικόσιτα ζωάκια. ΑΙΣΧΟΣ!
   Το ερώτημα που μας ενοχλεί είναι το ΓΙΑΤΙ. Και μάλλον θα μείνει αναπάντητο.  Πόσο σκληρός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος με αύτη του την πράξη; Πως μπορεί να ενόχλησε ένα τετράποδο πλασματάκι αυτόν τον άνθρωπο; Για πόσο καιρό αυτός ο άνθρωπος θα μείνει ατιμώρητος για το κακούργημα που διέπραξε; Γιατί το ¨διαμάντι¨ της Στερεάς Ελλάδος, το Καρπενήσι, να μαστίζεται από απολίτιστους, ασεβείς ¨Βλάχους¨, που προσβάλλει την ποιότητα, τον πολιτισμό και την ανθρώπινη φύση μας; Ποιές και που είναι οι αρμόδιες αρχές όταν υπάρχουν τέτοιου είδους κτηνωδίες;
    Πολλοί από τους κατοίκους της μικρής μας πόλης μάλλον δεν έχουν μάθει ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα, όπως και εμείς οι άνθρωποι. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβρη του 1978 στο Παρίσι υπογράφτηκε η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων. Για όσους δεν γνωρίζουν. Και να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί, πως θα σας φαινόταν αν εγώ ή οποιοσδήποτε από εμάς έπαιρνε κάποιο πιστόλι και έτσι απλά να σκοτώναμε κάποιον χωρίς λόγο και αιτία, γιατί απλά δεν μας άρεσε; Σκληρό έτσι;;;
   Τέλος, εύχομαι να αποδοθεί η πρέπουσα δικαιοσύνη σε αυτό το δυσάρεστο γεγονός και πάνω απ' όλα, μέσα από αυτό μου το άρθρο να καταλάβουμε να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ όπου θα σεβόμαστε, θα αγαπάμε, θα συνυπάρχουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...