Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ - ΑΞΙΟΣ









Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία του προκαθημένου της Ελλαδικής εκκλησίας και πλειάδας ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 π.μ. στο Καρπενήσι Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.



Η υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη της Ευρυτανίας έγινε προ του Ναού της "Παναγίας" από τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Νικόλαο Σουλιώτη, των τοπικών αρχών, του ιερού κλήρου, των φορέων και του λαού.







Στη συνέχεια η πομπή έφτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ο Δήμαρχος Καρπενησίου προσφώνησε τον νέο Ποιμενάρχη και ακολούθησε αντιφώνηση από τον Μητροπολίτη Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον ιερό κλήρο και τον λαό του Θεού για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι ήρθε στο Καρπενήσι για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί.
Χαιρετισμό έκανε και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου.
Αμέσως μετά τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Μακαριωτάτου.
Ακολούθησε η τελετή ενθρονίσεως εντός του Καθεδρικού Ναού, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου προσφώνησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος.
Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Αναλαμβάνω από σήμερα την διαποίμανση του κλήρου και του λαού αυτής της ευλογημένης περιοχής, είναι όντως ύψιστη τιμή γιατί ο τόπος και ο λαός αυτός αγωνίζεται και αντιστέκεται στις επιθέσεις και στα δεινά που μαστίζουν άλλες περιοχές της πατρίδας μας". Κλείνοτας ο κ. Γεώργιος τόνισε: "Το φορτίο μου είναι βαρύ και οι δυνάμεις μου πενιχρές, γι΄ αυτό ευχηθείτε και προσευχηθείτε για μένα."
Στην συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο Αρχιεπίσκοπος και αρχιερείς επισκέφτηκαν στο Επισκοπείο τον Γέροντα Πρώην Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο και αργότερα στο ΜΟΝΤΑΝΑ, η Περιφέρεια παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Γεωργίου.
Στην ενθρόνιση παραβρέθηκαν ακόμη, ο Βουλευτής της Χ.Α. Απ. Γκλέτσος, ο Δήμαρχος Αγράφων Θ. Μπαμπαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.
Η τελετή ενθρόνισης οργανώθηκε άψογα και ήταν εντυπωσιακή από κάθε πλευρά με μοναδικό μελανό όμως σημείο της, το γεγονός ότι από τους διοργανωτές δε δόθηκε ο λόγος για έναν απλό χαιρετισμό στον Δήμαρχο Αγράφων, που εκπροσωπεί έναν  ιστορικό τόπο όπου ζουν οι μισοί κάτοικοι της ευρυτανικής επαρχίας.

ΑΞΙΟΣ ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...