Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Νέα επιστολή-πρόταση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών προς τον Υπουργό Υγείας για άμεση λύση στο υγειονομικό αδιέξοδο και στην κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Ευρυτανία

Νέα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις για άμεση λύση στο υγειονομικό αδιέξοδο και στην κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Ευρυτανία, έστειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας, ζητώντας από τους αρμοδίους να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως προβλέπει ο Ν. 4058/2012 (ΦΕΚ 63/Α/12).
Η επιστολή έχει ως εξής: 




Προς                                                                                              
1.Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό
2.Διοικητή ΔΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας
   κ.Νέστορα Αντωνίου
3.Διοκητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου Καρπενησίου
4.Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή
5. Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αρη Τασιό

Θέμα: Πρόταση για άμεση λύση στο υγειονομικό αδιέξοδο και στην κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Ευρυτανία

Στις 18 Μαρτίου η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας σας έστειλε επιστολή με τον τίτλο «Στο έλεος του θεού. - Κανένας γιατρός  στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου  στα Άγραφα».
Έκτοτε η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει και κυρίως οι υπερήλικες συντοπίτες μας, ζουν τη αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την απόγνωση .Μέχρι να υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς για μόνιμο διορισμό και μέχρι να δοθούν κίνητρα από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Αγράφων για να γίνει ελκυστικότερη η έλευση ιατρών,  οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Η πρότασή μας που δίνει λύση,  σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει ως εξής:
Να αξιοποιηθεί ο ΝΟΜΟΣ (4058/2012 – ΦΕΚ 63/Α/12) του κράτους  για όπου  υπάρχει πρόβλημα, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι διορισμοί και πριν την κατάρρευση, υποβάθμιση και το τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των δομών υγείας στη Δυτική Ευρυτανία.
«Ρυθμίσεις θεμάτων Νοσοκομείων ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας. Σχετ.: Άρθρο 41, παρ. 1, του Ν. 4058/2012 (ΦΕΚ 63/Α/12)» και αναφέρει: «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μπορούν από 7-5-2012, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους, να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η παροχή υπηρεσιών των παραπάνω προσώπων πρέπει να γίνεται με εισήγηση της κατά περίπτωση υπάρχουσας επιστημονικής επιτροπής για το ιατρικό προσωπικό και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας, της Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας, έγκριση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και τελική έγκριση από το Διοικητή της οικείας ΥΠΕ».
Κάτι αντίστοιχο έγινε στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Λήμνου και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες. Το κόστος για το δημόσιο είναι περίπου το ίδιο.

 Ευχαριστούμε

Ο Πρόεδρος                                                                 Αλέξης Καρδαμπίκης
Η Γραμματέας
Πένυ Καρυώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...