Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Μιχαήλ στη Γρανίτσα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος, την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 5/5/2016, στην ιστορική Γρανίτσα, η τοπική εορτή του Αγίου Μιχαήλ του εκ Γρανίτσης, εκ της χορείας των Ευρυτάνων Αγίων.
  Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, Χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Καρπενησίου, ο οποίος  στο θείο και φωτισμένο του κήρυγμα, αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου και φυσικά στον εορτάζοντα νεομάρτυρα Μιχαήλ. «Μνήμη Αγίου, σημαίνει μίμηση Αγίου, για τον κάθε  Χριστιανό», είπε στο θεόπνευστο λόγο του ο Άγιος Καρπενησίου, ευχόμενος, «το φως και η χαρά της Ανάστασης να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων».  









Τον Άγιο Καρπενησίου, πλαισίωσαν συμπροσευχόμενοι, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Απεραντίων π. Νικόλαος Ζαχαράκης, Καρπενησίων π. Νικόλαος Σταμούλης, Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο εκ Γρανίτσης καταγώμενος και διακονών εις την Αρχιεπισκοπή Αθηνών π. Δημήτριος Σκόνδρας και 15 ιερείς της περιοχής.

Μετά το πέρας της Λιτάνευσης και της δεήσεως που έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας και το Εκκλ. Συμβούλιο, με την φροντίδα των ακούραστων εργαζομένων στην Μ.Ε., παρέθεσαν γεύμα αγάπης και σεβασμού στον Σεβασμιώτατο και τους επισήμους στην αίθουσα της μαθητικής εστίας με πλούσια τοπικά εδέσματα και κόκκινα λαμπριάτικα αυγά.

Τίμησαν με την παρουσία τους, την σπουδαία και ευλογημένη αυτή τοπική γιορτή, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, Αικατερίνα Καλαντζή, Βασίλης Φακίτσας, εκπρόσωποι της αδελφότητας Γρανιτσιωτών και άλλων τοπικών Συλλόγων και πλήθος πιστών, που πήγαν στην όμορφη Γρανίτσα, για να προσκηνύσουν τον Άγιό τους και να πάρουν την ευχή από τον νέο Ποιμενάρχη τους, για τον οποίο πολλές φορές φώναξαν ΑΞΙΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...