Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Γράφει ο Δημήτριος Ιωαν. Γκορόγιας (ΔΑΣΚΑΛΟΣ)

      Για τα προβλήματα της ζωής γενικά ευθύνεται ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος δημιουργεί κι' αυτός καταστρέφει. "Πολλά τα δεινά κ' ουθέν ανθρώπου δεινότερον πέλει". Κράτος και κρατισμός πρωτοστατούν και κανονίζουν τις τύχες των υπολοίπων. Και αναλογίζεται κανείς πως φθάσαμε εδώ, που φθάσαμε και από ορθόδοξοι καταντήσαμε διαμαρτυρόμενοι, θα έλεγα " ουδέπω κρηπίς κακών ύπεστι": δεν φθάσαμε ακόμη στον πάτο της δυστυχίας! Ανησυχώ και προβληματίζομαι, αναρωτιέμαι γιατί;
Δεν περιμένω βέβαια να μου δώσει κάποιος απάντηση, αφού όλοι γνωρίζουμε και σκορακίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.
      Η αλλαγή σελίδας, η οποία στωμύλως διακυρήσσεται και πάντα η ίδια μένει, δημιουργεί αγανάκτηση και αποτροπιασμό. Η αλήθεια μεταβάλλεται σε ψέμα, η σοβαρότητα σε εγωισμό, η διαφάνεια σε αδιαφάνεια. Όλοι γεγαυρωμένοι καρπούνται τον ιδρώτα του λαού και γρίτσα-γρίτσα φθάσαμε στον Καλογρίτσα. Παπάδες φροντίζουν για τις τύχες μας, χωρίς βέβαια επιτραχήλιο. Ο κόφτης (νέα εφεύρεση) επικρέμαται. Κόψε , κόψε θα φθάσουμε σίγουρα στον πάτο! Η οικονομία έχει μπει στο γύψο, όπως έλεγε ο μακαρίτης με τα καμώματά του.
      Και δεν ανησυχώ μόνο για τα οικονομικά της χώρας, ανησυχώ περισσότερο για την ηθική κατάπτωση. Οι υπεύθυνοι, οι ιθύνοντες, αγρόν ηγόρασαν. Οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι φόνοι, οι καταστροφές, οι εμπρησμοί είναι καθημερινό φαινόμενο. Τα θρησκευτικά μας, η πίστη μας , μεταβάλλονται σε θρησκεολογία. Οι Δέκα Εντολές και ο Θείος Νόμος δεν ισχύουν πια, όπως ορέγονται βέβαια οι υπεύθυνοι. Ισχυρίζονται νομιμότητα, νομιμότητα και βασιλεύει η ανομία. Η προσευχή στα σχολεία μας κατέστη προαιρετική, για να μην θίγονται τα αλλοδαπά και εισαγόμενα παιδιά. Έτσι που πάμε μετά από μερικά χρόνια θα γίνουμε Μουσταφάδες.
      Τα αρχαία ελληνικά, η παράδοσή μας, υποβαθμίζονται και όσοι τα υποστηρίζουν ονομάζονται χωρίς ερυθριασμό "αρχαιόπληκτοι". Τόνισα και άλλοτε, το δέντρο χωρίς ρίζες δεν έχει ζωή. Αν  δεν υπήρχε αυτός ο θαυμαστός και ανεπανάληπτος αρχαίος πολιτισμός, η Ελλάδα θα ήταν άγνωστη. Οι ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι αρχαιοπληξία· είναι πολιτισμός, άμιλλα, αγώνας για κάτι καλύτερο. Πόσο θαυμάσαμε τους ολυμπιονίκες μας, τα παλικάρια μας που σέβονται τον εαυτό τους, τη ρώμη, την πατρίδα.
      Ας μάθουν τα Ελληνόπουλα, όσο το δυνατόν καλύτερα τα αρχαία και από πεφωτισμένους δασκάλους. Να μάθουν να είναι Έλληνες πρώτα και ύστερα να ομιλούν την αγγλική ή όποια άλλη γλώσσα. Η παγκοσμιοποίηση ευνοεί περισσότερο την οικονομία παρά τα Έθνη. Όλοι οι λαοί υψώνουν τη σημαία τους με περηφάνια, γιατί εμείς να την υποστείλουμε; Σύνετε, Έλληνες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...