Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για τη νέα Σχολική χρονιά.

Ένας χρόνος κλείνει από τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές του 2015 και την περιβόητη «δεύτερη ευκαιρία» του ΣΥΡΙΖΑ. Το τέλος των μνημονίων και της τρόικας δεν ήρθε, αλλά αντίθετα ένα τρίτο θηριώδες μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι σε εξέλιξη, ισοπεδώνοντας όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει από τη λαίλαπα των δύο πρώτων μνημονίων. Πάνω στα εξαθλιωμένα, λεηλατημένα, λαϊκά στρώματα εξαπολύεται η αγριότερη φοροεπιδρομή της μνημονιακής περιόδου, ολοκληρωτικής αφαίμαξης των τελευταίων υπολειμμάτων του λαϊκού εισοδήματος, ενώ οι συντάξεις μειώνονται, οι μισθοί πείνας και οι "ευέλικτες σχέσεις" εργασίας γενικεύονται,
η ανεργία θερίζει ιδιαίτερα τη νεολαία, οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κλιμακώνονται, ο δρόμος για την παράδοση των "κόκκινων δανείων" στα αρπακτικά funds ανοίγει διάπλατα και το πρωτοφανές -από συστάσεως του ελληνικού κράτους- γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για 99(!) ολόκληρα χρόνια, επιταχύνεται.
Στην Εκπαίδευση η επίθεση συνεχίζεται.
Μέσα σ’ αυτό το βάρβαρο σκηνικό, ο Σεπτέμβρης βρήκε σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς για πολλοστή χρονιά αντιμέτωπους με τα ίδια τραγικά αδιέξοδα. Μάταιες οι προσπάθειες του υπουργού να πείσει πως μπορεί να υπάρξει “κανονικότητα” στην εκπαίδευση μέ¬σα στο καθεστώς των μνημονίων, της φτώχειας και των δραματικών περικοπών.

 Για 7η συνεχή χρονιά έχουμε μηδενικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Αυτή η πολιτική δημιούργησε στον ευαίσθητο νομό μας τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού κυρίως στην περιφέρεια τα σχολεία άδειασαν κυριολεκτικά. Ο μεγάλος αριθμός αποσπάσεων, που δικαιολογείται από το ουσιαστικό μπλοκάρισμα των μεταθέσεων, σε συνδυασμό με την πλήρη αποδέσμευση όλων των αποσπασμένων συναδέλφων – γεγονός που επικροτούμε και θεωρούμε ως αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων αγώνων που έδωσε η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας όλα τα προηγούμενα χρόνια – έδειξε για πρώτη φορά το μέγεθος του προβλήματος της συνεχόμενης υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης.
Λογιστικού, επίσης, χαρακτήρα υπολογισμοί, κατά την ταπεινή μας γνώμη, δεν έφεραν το «μεγάλο κύμα αναπληρωτών με το πρώτο κουδούνι» σε όλη την ακριτική και νησιωτική Ελλάδα, την ίδια ώρα που στα αστικά κέντρα δημιουργούνταν τεχνητά πλεονάσματα και εκπαιδευτικοί-λάστιχο, «μπαλώνονται» τα κενά και στην ουσία σπρώχνονται στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας!
Πράγματι, καταμεσής του θέρους ο Φίλης επέβαλε σειρά επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό και τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων (κλείσιμο τμημάτων, ομάδων προσανατολισμού, περιορισμού ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, μείωση των ωρών διδασκαλίας, τρίτη ανάθεση κλπ) ώστε να ελαχιστοποιήσει τα κενά. Δεν ξεχνάμε πως, μόλις τον Ιούνιο, καταργώντας το τρίωρο των υ¬πευθύνων εργαστηρίων δημιούργησε πλασματικές “δεξαμενές” πλεοναζόντων που τοποθετήθηκαν τώρα στα υπάρχοντα κενά εκπαιδευτικών, μετατρέποντας ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών σε περιπλανώμενους σε 2-3-4 ή και 5 σχολεία! Ο δε Υπουργός διαφημίζει κυνικά αυτές τις ασφυκτικές, εξουθενωτικές, απάνθρωπες συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου ως «πάταξη της αργομισθίας»!
Εξίσου μεγάλης σημασίας ζήτημα στην κατεύθυνση της παγίωσης του φθηνού σχολείου, είναι η έμμονή του Υπουργείου Παιδείας – παρά τις διακηρύξεις του παρελθόντος – στην πιστή εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τον προσδιοριμό του μέγιστου αριθμού μαθητών στο τμήμα στους 27 + 10%, γεγονός που γίνεται με καθαρά λογιστικό τρόπο και αναπαράγει ασφυκτικές συνθήκες στη μαθησιακή διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε και δίνεται μάχη ακόμη και αυτή την ώρα από την ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, να ισχύσει στην περίπτωση του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου ακόμη και αυτή η φετινή εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ που προβλέπει τη δημιουργία τμημάτων με λιγότερους από 27 μαθητές στην περίπτωση που υπάρχουν διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες!
Και έπονται τα χειρότερα! 4+2, δηλαδή αριστοκρατικό Λύκειο για ελάχιστους με πολλαπλά φίλτρα –εξεταστικά και άλλα- που δήθεν θα καταργήσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, πολλαπλασιάζοντάς τες στην ουσία, φθηνή κατάρτιση και μαθητεία για τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, επαναφορά της αξιολόγησης, ντυμένης πιθανόν με έναν μανδύα «συνευθύνης» κλπ., νέος νόμος που με το μανδύα της πάταξης των «συνδικαλιστικών προνομίων» υποψιαζόμαστε ότι θα επιχειρήσει να βάλει χέρι στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, στο συνδικαλιστικό κίνημα, με δυο λόγια στο δικαίωμα να οργανώνουμε την πάλη μας για τις συνθήκες προσφοράς της εργασίας μας.
• ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
• ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
• ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
• ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Ο Πρόεδρος                                                                                   Η  Γ. Γραμματέας
                                                                                                                      α.α.
    Μαστροκώστας Κώστας                                                                            Πολλάκη Φανή                                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...