Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Δεσμεύσεις καταθέσεων από δήμους σε Δημότες – Η αρχή έγινε στην γειτονική Καρδίτσα

Στη δέσμευση καταθέσεων των δημοτών του για χρέη πριν από το 2010 προχώρησε ο δήμος Καρδίτσας, όπως ενημέρωσε με επιστολή που έστειλε στα e-mail τους. Πρόκειται για τον πρώτο δήμο στη χώρα που προχωράει σε μια τέτοια ενέργεια μαζικών δεσμεύσεων καταθέσεων χρησιμοποιώντας την σύγχρονες τεχνολογίες (e-mail), βασιζόμενος στις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.4174/2013 που αφορά εκκρεμείς οφειλές, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
Είχαν προηγηθεί και άλλοι δήμοι, όπως αυτοί των Τρικκαίων και της Κομοτηνής αλλά, καθώς δεν είχαν χρησιμοποιηθεί e-mail οι κατασχέσεις λογαριασμών ήταν σε πολύ μικρότερη κλίμακα.  Πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι τη μέθοδο e-κατασχέσεων τραπεζικών καταθέσεων του δήμου Καρδίτσας πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr στην περίπτωση του δήμου Καρδίτσας, πρόκειται για 2.300 συναλλασσόμενους που οφείλουν στο δήμο περί τα 3.5 εκατ. ευρώ (1,8 εκατ. το χρέος και 1,7 εκατ. οι προσαυξήσεις). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίεςτο σύνολο των οφειλετών ανέρχονται σε περίπου 15.000 με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.
Όπως δηλώνει στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος «ο δήμος Καρδίτσας, πρώτος σε όλη τη χώρα προχωρεί σε ένα νέο τρόπο ενημέρωσης των συναλλασσόμενων, χρησιμοποιώντας τα e-mai που πήρε από τη ΓΓΔΕ. Με τον τρόπο αυτό υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Εξοικονομούνται δαπάνες από το χαρτί και από τις εργατοώρες  της τάξης των 50.000 ευρώ ετησίως καθώς οι οφειλέτες είναι περίπου 15.000, εξοικονομούνται πολλές ώρες εργασίας των υπαλλήλων, προστατεύεται το περιβάλλον καθώς δεν χρησιμοποιούμε χαρτιά και φακέλους για να ειδοποιήσουμε του συναλλασσόμενους και, τέλος, καθώς αυτή η διαδικασία είναι απλή και χωρίς κόστος μπορούμε να προσφέρουμε πολλαπλή ενημέρωση στους συναλλασσόμενους με το δήμο».
Η επιστολή του δήμου
Σύμφωνα με την επιστολή: «Σας κοινοποιούμε, κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.4174/2013, τις εκκρεμείς οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν τις καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες εξόφλησης.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι προχωρήσαμε και σε δέσμευση των όποιων καταθέσεων σας σε όλες τις Τράπεζες για το τμήμα των χρεών σας που δημιουργήθηκε από το 2010 και πριν. Σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας το συντομότερο δυνατό είτε αποπληρώνοντάς το στο σύνολό του είτε, εάν αυτό είναι αδύνατο, κάνοντας αίτηση διακανονισμού της οφειλής στο Ταμείο του Δήμου με την οποία θα δεσμεύεστε στην εξυπηρέτηση του χρέους σας, πληρώνοντας κάθε μήνα το ποσό που μπορείτε ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες.
Στην περίπτωση αυτή θα προχωρήσουμε σε άρση της δέσμευσης των καταθέσεων σας.

Εάν έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...