Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Στο Αρχείο με απόφαση του Δικαστηρίου Λαμίας η υπόθεση Κοντογεώργου για την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.

Στο Αρχείο μπαίνει με προχθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου Λαμίας η υπόθεση του Βουλευτή Ευρυτανίας Κοντογεώργου για την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.

Πρόκειται για πολύκροτη υπόθεση του δανείου των 5.000.000 ευρώ που έλαβε η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ
και την εγγύηση που έδωσε η τότε Νομαρχία Ευρυτανίας με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 9/2015 βούλευμα που εκδόθηκε από το συμβούλιο εφετών Λαμίας οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης απαλλάσσονται των κατηγοριών, διότι ναι μεν το δημόσιο υπέστη ζημία από την απόφαση τους, αλλά δεν υπήρξε δόλος στην ενέργεια τους αυτή. Επίσης, με το βούλευμα αίρεται η ισχύ των υπ' αριθμ. 17/30-12-2013, 8/23-12-2013, και 16/30-12-2013 Διατάξεων του Ανακριτή Ευρυτανίας, με την οποία είχε επιβληθεί στους Γεώργιο Λάγαρη, Ελευθέριο Τσάμη και Αθανάσιο Γεωργαλή, αντίστοιχα ο περιοριστικός όρος της χρηματικής εγγύησης ποσού, 3.000, 3.000 και 2.000 ευρώ, αντίστοιχα και διατάσσει την απόδοση αυτού στους καταθέσαντες, σύμφωνα με τις εκθέσεις.
Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον τότε Νομάρχη και σημερινό Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κ. Κοντογεώργο - ο οποίος ήταν και εισηγητής στην εν λόγω απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου – που παραπέμφθηκε σε δίκη με την βαριά κατηγορία για απάτη κατά του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με άμεσο δόλο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ε.Β. η πολύ σημαντική αυτή υπόθεση με νέα δικαστική απόφαση μπαίνει στο Αρχείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...