Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Ορισμός Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων από τον Νίκο Σουλιώτη

Με απόφαση του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, ορίστηκαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στους οποίους ανατέθηκε χωρίς αμοιβή, η εποπτεία και ο συντονισμός των παρακάτω δράσεων του Δήμου:
1)  Τον κ. Κατσούδα Παναγιώτη του Κωνσταντίνου, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο  Επιχειρηματικότητας, Απασχόλησης και Τουρισμού,  με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:


α. Υποστήριξης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας, όπως αυτές περιγράφονται στον σχετικό Ο.Ε.Υ. (άρθρο 12, Αρμοδιότητες σε θέματα επιχειρηματικότητας, Αρμοδιότητες σε θέματα Απασχόλησης)  και συγκεκριμένα:
i) Συνεργάζεται με όλους τους σχετικούς με την επιχειρηματικότητα τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας
ii) Μεριμνά για την ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης επιχειρηματιών με κάθε πρόσφορο τρόπο.
iii) Μεριμνά για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σύμπραξης των τοπικών επιχειρήσεων σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, (πχ. Δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών κ.λπ.).
iv) Συντονίζει και εποπτεύει τα τοπικά προγράμματα δράσης και τοπικές πρωτοβουλίες ή συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες, για την προώθηση και διεύρυνση της απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου.
v) Μεριμνά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της επαγγελματικής κατάρτισης
vi) Μεριμνά για την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής του Δήμου με την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και την προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Μεριμνά για τη δημιουργία και λειτουργία μηχανισμών ενημέρωσης των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή.
β. Ανάπτυξης και Προώθησης Τουρισμού όπως αυτές περιγράφονται στον σχετικό Ο.Ε.Υ. (άρθρο 12, Αρμοδιότητες γραφείου ανάπτυξης και προώθησης τουρισμού)  και συγκεκριμένα:
i) Σχεδιάζει και εισηγείται προγράμματα δράσεων παρέμβασης του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και την αναβάθμιση των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τους τουριστικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής. Μεριμνά για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών.
ii) Μεριμνά για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής της περιοχής του
iii) Μεριμνά για την εφαρμογή μηχανισμών ενημέρωσης/πληροφόρησης των επισκεπτών της περιοχής
γ. Επικουρεί το γραφείο Δημάρχου σε θέματα Αποδήμων Ευρυτάνων και έχει την ευθύνη , την εποπτεία και τον συντονισμό για:
i) τη σύσφιγξη των σχέσεων του Δήμου με τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες αποδημικές οργανώσεις, που εκπροσωπούν πανελλαδικά, ή διεθνώς, όλους τους απόδημους, που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται από το νομό.
ii) τη συνεργασία με τις πιο πάνω οργανώσεις για κοινή οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σκοπό τη διατήρηση των παραδόσεων και της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοση αυτών στους νέους, που γεννιούνται και ζουν σε άλλες περιοχές.
iii) τη διεξαγωγή, σε συνεργασία με τις πιο πάνω οργανώσεις, κοινών αναπτυξιακών συνεδρίων, που θα έχουν σαν σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.
2)  Τον κ. Κεραμάρη Δημήτριο του Ευρυπίδη, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο  Πολιτικής Προστασίας,  με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:

i) Να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αναφέρονται στα αντικείμενα και τις αρμοδιότητές του.
ii) Να προβαίνει σε ανακοινώσεις, δηλώσεις, συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις στο όνομα του Δήμου ύστερα από εξουσιοδότηση του Δημάρχου.
iii) Την διάθεση και τον συντονισμό δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στα όρια του Δήμου.
iv) Τη ευθύνη για την καλή λειτουργία των οχημάτων και μηχανημάτων της αρμοδιότητάς του, την χρέωσή τους για συντήρηση, τον τεχνικό έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.), την ασφάλισή τους, την κάρτα καυσαερίων και τη νόμιμη κυκλοφορία τους σε συνεργασία με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
v) Την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
vi)Την ευθύνη ώστε όλοι οι εργαζόμενοι της αρμοδιότητάς του να φέρουν τα μέσα ατομικής προστασίας.
vii) Την ευθύνη παρακολούθησης και υλοποίησης των μνημονίων ενεργειών Πολιτικής Προστασίας

3)  Τον κ. Σταμάτη Δημήτριο του Αθανασίου, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μηχανογραφικής Υποστήριξης, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των συστημάτων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών  και των ζητημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου. Συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Δήμου σε συναντήσεις εργασίας και forum καινοτομίας και νέων τεχνολογιών και εισηγείται την υιοθέτηση καινοτόμων σχετικών πρακτικών.

4)   Τον κ. Πέτρου Ιωάννη του Χριστοφόρου, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:

i) Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών ή συμμετέχει σε δράσεις που στοχεύουν στην υποστήριξη και φροντίδα της υγείας των δημοτών με την ίδρυση και λειτουργία εγκαταστάσεων για την παροχή υπηρεσιών υγείας και την προαγωγή της ψυχικής υγείας (με τη δημιουργία δημοτικών και κοινοτικών ιατρείων, κέντρων αγωγής υγείας, κέντρων υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, κέντρων ψυχικής υγείας, κέντρων συμβουλευτικής στήριξης των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων και κέντρων πρόληψης κατά εξαρτησιογόνων ουσιών.
ii) Μεριμνά για την πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας.
iii) Σχεδιάζει, προγραμματίζει και μεριμνά για την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις: (α) Μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμών. (β) Μεριμνά για την υλοποίηση ι) προγραμμάτων δημόσιας υγιεινής που οργανώνονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από άλλα Υπουργεία, το κόστος των οποίων βαρύνει απευθείας τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου Υπουργείου ιι) εκτάκτων προγραμμάτων δημόσιας υγείας, τα οποία εκτελούνται με έκτακτη χρηματοδότηση ιιι) προγραμμάτων δημόσιας υγείας που χρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γ) Εκδίδει τοπικές υγειονομικές διατάξεις και λαμβάνει μέτρα σε θέματα δημόσιας υγιεινής. (δ) Μεριμνά για την πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας. (ε) Οργανώνει αυτοτελώς ή σε συνεργασία με τις αντίστοιχες περιφερειακές υπηρεσίες ειδικά προγράμματα για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (παρ. 7 άρθρο 14 Ν. 3172/2003)
B. Εξουσιοδοτούνται οι προαναφερόμενοι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την υπογραφή με εντολή Δημάρχου, των σχετικών με τα θέματα που τους ανατίθενται, εγγράφων, πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Γ. Οι ανωτέρω Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα χρησιμοποιούν μέχρι νεωτέρας γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη από τις υφιστάμενες δομές υποστήριξης των πολιτικών οργάνων του Δήμου.

Δ. Η παρούσα απόφαση ισχύει έως ανακλήσεώς της με μεταγενέστερη απόφαση. Να δημοσιευτεί δε μία φορά, σε μία ημερήσια εφημερίδα του Νομού ή σε μία εβδομαδιαία της πρωτεύουσας του Νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην Διαύγεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...