Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Χάθηκε η μπάλα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγράφων. Αρνητική εικόνα από συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους


Την 4η Συνεδρίαση του για το 2017, πραγματοποίησε το Δ.Σ. Αγράφων με 10 συνολικά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Και ενώ άπαντες, ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, κατά την διάρκεια της Συνεδρίας, δημιουργήθηκε ένταση, χωρίς να υπάρχει λόγος και ουσία.


Με την έναρξη ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για κάποια εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, όπως, το Ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Μουσείο Βίνιανης με αναφορά στον αείμνηστο Πέτρο Κόκκαλη, Υπουργό της Κυβέρνησης του Βουνού, καθώς και για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, να ενταχθούν με Τεχνικό Δελτίο, στο επόμενο Πρόγραμμα Δημ. Επενδύσεων, οι νέες βελτιωμένες προτάσεις, για το Ίδρυμα ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, το Ιατρείο Γρανίτσας, και τους δρόμους, Χρύσω- Άγιος Δημήτριος και Ν. Αργύριο – Αργύρη Καρδίτσας. Ακόμη ο κ. Μπαμπαλής ενημέρωσε τα Μέλη του Δ.Σ. ότι ο Δήμος Αγράφων, έχει προκηρύξει 3 θέσεις εργασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014 – 2020». Τέλος  ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στον Δ.Σ. Βαγγέλη Κατσιφό, χαρακτήρισε ανέντιμη τη στάση του, για τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το πόσιμο νερό σε συγκεκριμένο χωριό του Δήμου, τονίζοντας ότι με σχετική απόφαση της Δημοτικής Αρχής, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος και αναμένονται τα αποτελέσματα, από ειδικούς, όλων των πηγών του Δήμου.  

Ακολούθησε η παρέμβαση του Δ.Σ Γ. Τόλη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τα ανεκτέλεστα έργα του Δήμου, για τον Κανονισμό Ύδρευσης, ποιες είναι οι οφειλές  του Δήμου Αγράφων και αν έχει γίνει η αξιολόγηση του έργου των Τοπικών Συμβουλίων.

Στα ζητήματα που έθεσε ο κ.Τόλης, πήρε απαντήσεις που δεν τον ικανοποίησαν απόλυτα, όπως έδειξε,  ωστόσο τόνισε ότι «δεν αντιπολιτεύεται την Δημοτική αρχή…»

 


Ακολούθησε τοποθέτηση του Δ.Σ Βαγγέλη Κατσιφού, ο οποίος είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει χάσει την αξιοπιστία της, ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ θα πρέπει να γίνονται «ζωντανά» και ότι στο Δήμο Αγράφων έχει παρατηρηθεί, «βιοτεχνία προσφυγών και δικαστικών συμβιβασμών» και πως ο Δήμος θα πρέπει να αναθέτει τα έργα χωρίς διαχωρισμούς. Τέλος για το θέμα με το νερό τόνισε ότι θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει στον έλεγχο όλων των πηγών.

Απαντώντας στον κ. Κατσιφό,  ο κ. Μπαμπαλής, τόνισε ότι "η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει από τις 29 Μαρτίου 2017, στην ανάθεση, σε ειδική επιστημονική ομάδα του ελέγχου όλων των Πηγών, απ΄ όπου και αναμένονται τα σχετικά αποτελέσματα, ενώ για τις δικαστικές προσφυγές είπε πως «πάνω από 1000 άτομα έχουν οικονομικές αξιώσεις από τον Δήμο για χρέη προηγουμένων ετών, εκ των οποίων πολλοί δικαιώνονται και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις γίνονται σύμφωνα πάντα με την εισήγηση του Νομικού του Δήμου και συμβιβασμοί».

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δ.Σ. Σ. Διώτης, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το αίτημα του Α.Ο. Κρέντης, που αφορά την κατασκευή γηπέδου στον Δήμο Αγράφων, τονίζοντας ότι έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν στην Περιφέρεια Στερεάς χρήματα για το σκοπό αυτό. Ο κ. Μπαμπαλής απαντώντας στο ερώτημα αυτό, ενημέρωσε με τη σειρά του το Σώμα, ότι σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Μπακογιάννης, του είπε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην εκπόνηση της σχετικής Μελέτης του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, που όπως προείπαμε ΑΠΑΝΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ. Το τονίζουμε αυτό διότι θεωρούμε ανεξήγητη την συμπεριφορά του προαναφερθέντος Δ.Σ., που ενώ καλούνταν όπως και οι συνάδελφοι του, να ψηφίσει για την Έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας για την εκτέλεσή του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Φραγκίστας», προϋπολογισμού 104.000.00 ευρώ", αυτός ζητούσε επιμόνως να πληροφορηθεί, ποια έργα αναφέρονται στην συγκεκριμένη Μελέτη και σε ποια χωριά πρόκειται να γίνουν.  Εδώ έχουμε να κάνουμε για κυριολεκτικά αδιάβαστο Δ.Σ. καθότι το εν λόγω έργο στο σύνολό του, με τις παρεμβάσεις σε κάθε χωριό, το είχε ψηφίσει ο ίδιος στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.  Τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν στην πράξη, πως κάποιοι, συμμετέχουν στα Δ.Σ. όχι για να προσφέρουν εποικοδομητικά έστω και μέσα από κάποιες αντιθέσεις, αλλά για να δημιουργούν εντυπώσεις χωρίς καμία ουσία. Είναι αδιανόητο να συνεδριάζει το Δ.Σ. και Δημοτικοί Σύμβουλοι να μην έχουν ενημερωθεί επί της ουσίας, από τις εισηγήσεις, για τα θέματα που θα συζητηθούν.

 

Η χθεσινή συνεδρίαση, παρά τα ΟΜΟΦΩΝΑ, ολοκληρώθηκε με ένταση εντός της αιθούσης αλλά και με μια απαράδεκτη συμπεριφορά Δημοτικού Συμβούλου προς παριστάμενους Δημότες, συμπεριφορά ανεπίτρεπτη, που αναμένεται όπως πληροφορούμεθα να έχει συνέχεια, σε άλλες .... αίθουσες.


Κρίμα γιατί έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα του Δήμου που είναι πολλά. Η Αντιπολίτευση και στην προκειμένη περίπτωση η όποια εσωτερική αντιπολίτευση, συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων, απέναντι στην σημερινή Δημοτική Αρχή, μπορεί να προσφέρει σημαντικό έργο και να παίξει σπουδαίο ρόλο στα τεκταινόμενα του Δήμου, αρκεί να είναι εποικοδομητική και ουσιαστική. Όταν όμως βλέπεις κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους να είναι σε όλα αρνητικοί, να μην βλέπουν τίποτε σωστό να γίνεται και πάντα να ομιλούν «περί προσωπικού», η προσφορά τους είναι μηδενική.

Ελπίδα όλων να δούμε καλύτερες μέρες και στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, την οποία διακονεί επάξια και πολύ σοβαρά  ο Πρόεδρος Θανάσης Σταμούλης, ένας αυτοδιοικητικός που ξέρει να κρατά καλά το τιμόνι ,σε κάθε περίπτωση.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜ. ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.   Έγκριση Πρακτικών 2ης(28-02-2017) και 3ης(05-03-2017) Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγράφων(Εισηγητής: Ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Σταμούλης).
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.   Έγκριση Παράτασης Προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΝΑ∆ΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ "ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ"» (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης).
3.   Καταλληλόλητα έκτασης ή μη για την εγκατάσταση ποιμνιοστασίου (υφιστάμενο ποιμνιοστάσιο) ορισμένου χρόνου στη θέση «Δροσέλα» Τ.Κ. Επινιανών Δήμου Αγράφων (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τελώνης).
4.   Έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας για την εκτέλεσή του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Φραγκίστας»(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης).
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.   Έγκριση ή μη 5ης (1η υποχρεωτική) Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2017(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Τάκης).
6.   Έγκριση ή μη 6ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2017(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Τάκης).
7.   Επί αιτήσεων δημοτών για διαγραφή βεβαιωθέντων δημοτικών τελών(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Τάκης).
8.   Καθορισμός και έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου για το έτος 2017 σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4264/2014(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τελώνης).
9.   Έγκριση Προγράμματος Εκδηλώσεων του Δήμου Αγράφων για το μήνα Μάϊο – Διάθεση Ψήφιση πιστώσεων για την πραγματοποίησή τους(Εισηγήτρια: Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Βασιλική Φεγγούλη).

10.               Επί αιτήσεως του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» για επιχορήγηση( Εισηγήτρια: Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Βασιλική Φεγγούλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...