Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΑ… Την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου διεκδικούν το Κατηχητικό Σχολείο και οι κάτοικοι της ορεινής Κρέντης του Δήμου Αγράφων Ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002 και Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης


Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Κρέντη του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, είναι ένα χωριό με 300 περίπου μόνιμους κατοίκους, όπου λειτουργεί Σχολείο και Νηπιαγωγείο, με 25 παιδιά. Τα ίδια παιδιά που είναι και μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Συλλήψεως Ιωάννου Προδρόμου, δραστηριοποιούνται έντονα με τα Τμήματα του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Ενορίας, όπως με τα χορευτικά, με την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, με την Αγιογραφία, την Ξυλογλυπτική και φυσικά με τον αθλητισμό καθότι διαθέτουν και ποδοσφαιρική ομάδα.








Τα παιδιά με την φροντίδα του εφημερίου τους και την συμπαράσταση των γονιών τους, τα καταφέρνουν εξίσου καλά με όλες τις δραστηριότητές τους, όμως με το ποδόσφαιρο παρουσιάζουν ξεχωριστή δυναμική, δημιουργώντας μια πολύ ωραία ποδοσφαιρική ομάδα.  Και ενώ τα παιδιά έχουν μια σπουδαία πράγματι ομάδα, δεν έχουν ούτε ένα γήπεδο για να αθλούνται και να παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και ένα άλλο χώρο αθλοπαιδιών στο χωριό τους!!!
Κύριο αίτημα των παιδιών, των γονέων αλλά και των φορέων του χωριού, η δημιουργία ενός χώρου αθλητισμού που θα δώσει διέξοδο στη νεολαία της περιοχής, με την κατασκευή γηπέδου και αθλοπαιδιών. Αυτός ο χώρος υπάρχει και ανήκει μάλιστα στο Αθλητικό Σωματείο του χωριού, που τον παραχωρεί δωρεάν, σε οποιονδήποτε φορέα, αρκεί αυτός να τον αξιοποιήσει για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Για το όλο θέμα, ήδη έχει αποσταλεί σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. Κρέντης, τόσο στον Δήμο Αγράφων, όσο και στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, προκειμένου να βρεθεί λύση αξιοποίησής του, με την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια συνέχεια.
Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου το πάγιο αίτημα, σύμπασας της κοινωνίας του χωριού, να φθάσει παραπέρα, χθες Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, το Κατηχητικό Σχολείο Κρέντης, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002, διοργάνωσαν έναν ξεχωριστό ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ τους, που διεξήχθη στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Ακαδημίας με σκορ 6-1.
Λίγη σημασία έχει το αποτέλεσμα διότι ο στόχος ήταν αφενός μεν να έρθουν κοντά τα παιδιά αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την χαρά που μπορεί να μεταδώσεις μέσω των παιδιών που αγαπούν το Χριστό αλλά και τον αθλητισμό και αφετέρου να δώσουν ξεχωριστή έμφαση στο κυρίαρχο αίτημα τους, μέσα από τα πλακάτ που κρατούσαν στα χέρια τους, και τα οποία έγραφαν: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΟ».
Είναι άδικο στα 2017, να στερείται η χαρά των παιδιών από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και μάλιστα στην Δυτική Ευρυτανία, όπου οι νέοι μας είναι ελάχιστοι. Αυτά τα λιγοστά παιδιά δικαιούνται λίγης χαράς, περισσότερης φροντίδας, γιατί τα διέξοδα για τους μικρούς μας φίλους στα χωριά που ζούμε είναι ελάχιστα έως μηδαμινά. Σπάνια συναντάς στον Δήμο Αγράφων χωριό με τόσους νέους που αγαπούν και θέλουν να μείνουν στον τόπο τους.
Μετά την λήξη του αγώνα, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΕΠΣΕ π. Ευαγγέλου Φεγγούλη και των γονέων των παιδιών, η Πρόεδρος του χωριού Μαρία Μαρούλη, απένειμε το μεγάλο κύπελλο στους νικητές και ο Λάμπρος Μάκκας, Ταμίας του Α.Ο. Κρέντης, το μικρό κύπελλο στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου.
Μετά τις απονομές και τα κεράσματα από την Ενορία, ο επικεφαλής της Ακαδημίας ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002, κ. Δημήτρης Αντωνίου, ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον χώρο του αθλητισμού στον τόπο μας, συνεργάτης του κ. Χρήστος Καλαμπάκας, όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον αγώνα, οι γονείς και ο εφημέριος του χωριού και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ π. Ευάγγελος Φεγγούλης, μετέβησαν στον χώρο του υπό κατασκευή γηπέδου, στην Κρέντη, για μια αναμνηστική φωτογραφία αλλά και να δουν από κοντά οι παράγοντες της Ακαδημίας ποδοσφαίρου, το πόσο κατάλληλος είναι ο εν λόγω χώρος για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.   
Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η Κρέντη, διαθέτει εν ενεργεία  ποδοσφαιρικό Σωματείο με 30 αθλητές που συμμετέχει συνεχώς στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά και ομάδα Μπάσκετ.
Πιστεύουμε πως οι κρατούντες θα ενσκήψουν με την πρέπουσα σοβαρότητα στο θέμα και θα προβούν στα δέοντα έτσι ώστε να βρεθεί κάποια λύση στο δίκαιο αίτημα των παιδιών και των κατοίκων του χωριού.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι καθώς και οι παράγοντες του χωριού, δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε δυναμική το αίτημά τους. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...