Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΟΛΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΦΕΒΡΩΝΙΑΣ - ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας

Καταγγέλλουμε την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, συναδέλφισσας Καφίδα Γεωργίας , η οποία κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο.

Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας στοχεύοντας στο κλείσιμο του μικρού ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας, για να το επιτύχει, επέλεξε έναν τρόπο που στερείται ηθικού προσήμου. Επιχείρησε   να διασύρει την μάχιμη – εκπαιδευτικό και διευθύντρια του σχολείου για ασήμαντες παρατυπίες τις οποίες παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ , ως περίπου καταπάτηση ολόκληρου του υπαλληλικού κώδικα. Η επιλογή αυτή του ΔΔΕ Ευρυτανίας αλλά και η υιοθέτησή της από τον ΠΔΕ Δημητρίου Χρήστο και τα διορισμένα μέλη  του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας Αργυρόπουλο Κων/νο και Αλωνάρη Ιωάννη, εκθέτει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ και δείχνει πως αντιλαμβάνονται την λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα αυτών που λειτουργούν στις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της χώρας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο φταίχτης δεν είναι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η έλλειψη υποδομών, η αδιαφορία των κυβερνητικών μανδαρίνων που νοιάζονται μόνο για την «καριέρα» τους, η συρρίκνωση κάθε εκπαιδευτικής δομής στο όνομα του κόστους, αλλά οι συνάδελφοι και μάλιστα αυτοί που με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά.
Ντροπή τους !!!
Ο αγώνας, η έγνοια και το πάθος των εκπαιδευτικών, σαν της συναδέλφισσας Καφίδα Γεωργίας, να κρατήσουν ζωντανά τα σχολεία στις εσχατιές της χώρας μας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών είναι ψιλά γράμματα για τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας, κ. Λουκάς Δημητρίου, μάλιστα γράφει ότι «η άσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας κ Καφίδα Γεωργίας αποβαίνει σε βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών»! Προφανώς, αν κλείσει το ΕΠΑΛ, η εκπαίδευση των μαθητών θα είναι πλήρης!
      Δεν θα το επιτρέψουμε.
      Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας και να σταματήσει κάθε δίωξή της.
      Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.
ΕΛΜΕ: ΒΟΙΩΤΙΑΣ –ΕΥΒΟΙΑΣ –ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
  
7 Ιούλη 2017


1 σχόλιο:

  1. ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑΣ
    Στις σοβαρές κοινωνίες οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις και δεν καταφεύγουν άμεσα σε διώξεις. Εδώ το δεύτερο φαίνεται να ισχύει. Το μήνυμα "έσφαλες - σπίτι σου" έχει βάση αλλά με ποιες κατηγορίες; Επειδή υπήρχαν Χ (Χ= πόσοι;) μαθητές που δεν εμφανίστηκαν στο σχολείο αυτό σημαίνει ότι διώχνουμε την διεθύντρια; Άλλοι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί δεν υπήρχαν; Κάποιοι γράψαν ότι έγινε και ΕΔΕ. Τι έδειξε λοιπόν η ΕΔΕ; Γιατί ο ΔΔΕ λέει ότι η έως τώρα Διευθύντρια αποτελεί κίνδυνο (μιλώντας απλά) για τους μαθητές και τους άλλους εκπαιδευτικούς; Τα προηγούμενα χρόνια τι γινόταν; Οι ΔΔΕ γιατί δεν αντέδρασαν αφού δήθεν η Διευθύντρια ήταν τόσο προβληματική; Και τώρα γίνεται κίνηση ρουα ματ με μορφή ταχείας διαδικασίας; Άρα ή στόχος είναι το σχολείο να κλείσει το γρηγορότερο (κάποιοι μιλούν για προσωπικούς οδηγούς για τους μαθητές αλλά αγνοούν ότι για να αλλαχθεί ένα τζάμι σε ένα σχολείο χρειάζεται σωρεία παρεμβάσεων) ή κάποιοι στοχοποιούν μία μοναχή. Ποιο είναι το πνεύμα του νομοθέτη, το ξέρετε; Είναι μεν η τιμωρία ενόχων αλλά υπάρχουν ελαφρυντικά (πχ ο πρώτερος έντιμος βίος, η έλλειψη αποκόμισης προσωπικού συμφέροντος, η εξέταση μαρτύρων όπου αυτό προβλέπεται, η συνεκτίμηση της ΕΔΕ) και ο στόχος είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας, ή αλλιώς αν ένας παραβάτης υποστεί την ανάλογη και τεκμηριωμένη ποινή (πχ παύση, επίπληξη, κλπ) και συμμορφώνεται δεν τον σβήνεις επαγγελματικά. Αν επίσης το ΑΠΥΣΔΕ έχει ομοφωνία το πράγμα είναι μάλλον ξεκάθαρο, αλλά με ψήφους 2-3 και με τους μειοψηφίσαντες να βγάζουν ανακοινωθέν μετά το ΑΠΥΣΔΕ και με τέτοιους χαρακτηρισμούς το πράγμα προβληματίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...