ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΒΗΜΑ - Πολλές οι καταγγελίες σε βάρος του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας, που προκάλεσε το όλο ζήτημα.
Οι μαθητές, οι γονείς, οι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί και όλη η Ευρυτανία βρίσκονται στο πλευρό της. Ο λόγος για την Μοναχή Φεβρωνία η οποία είναι Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας στην Ευρυτανία.
Η Μοναχή εκπαιδευτικός διώκεται γιατί φέρεται να δήλωνε ότι στο σχολείο φοιτούσαν παραπάνω μαθητές από τους κανονικούς για να μην μπει λουκέτο από το Υπουργείο Παιδείας, λόγω μικρού αριθμού μαθητών. Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό κ. Δημητρίου ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την τιμωρία της και την καθαίρεσή της από Δ/ντρια του ΕΠΑΛ. Αύριο το πρωί μάλιστα η Μοναχή Φεβρωνία έχει κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Στερεάς στη Λαμία, το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη της.
«Η Μοναχή Φεβρωνία υπεραγαπούσε το μοναχικό βίο και το Χριστό στον οποίο είχε αφιερωθεί από νεαρή ηλικία. Η αγάπη της όμως για τα παιδιά και την εκπαίδευση ήταν τόσο μεγάλη που υπερίσχυσε και τα τελευταια χρόνια έχει αφοσιωθεί σε αυτό το έργο υπερβάλλοντας εαυτό και με πολλές προσωπικές θυσίες. Αντί να τη βραβεύσουν για το έργο της και την προσφορά της σε αυτόν τον τόπο και την εκπαίδευση, κάποιοι τη διώκουν. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ερημώνουν τα χωριά μας...», έλεγε εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου στο LamiaReport.
«Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή», δήλωσε στο LamiaReport o γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος είναι στο πλευρό της Μοναχής Φεβρωνίας, στηρίζοντας το έργο της.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΕΛΜΕ των νομών της Στερεάς (Ευρυτανίας, Φθιώτιδας Φωκιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας) καταγγέλλουν τον Προϊστάμενό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Δημητρίου, για την μορφή διοίκησης που ασκεί, κάνοντας λόγο για πληθώρα διώξεων σε εκπαιδευτικούς, για "ψύλλου πήδημα", με αποτέλεσμα να υπονομεύεται συστηματικά η λειτουργία των μικρών σχολικών μονάδων της Ευρυτανίας, οι οποίες απειλούνται με λουκέτο.
αν η εν λογω κυρια νομιζει οτι εχει αδικηθει, απο την αποφαση του ΑΠΥΣΔΕ η του προισταμενου της ,μπορει να παει δικαστικα, καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται, η αληθεια ευτυχως παντα λαμπει εστω και καθυστερημενα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔλδ εσύ πιστεύεις στα σοβαρά ότι νομίζει ότι δεν έχει αδικηθεί;; Και αν πάει δικαστικά και μετά από κάποια χρόνια δικαιωθεί θα αναγνωρίσεις εσύ προσωπικά ότι αδικήθηκε; Τότε θα είναι αργά! Αλήθεια, είχε κάποιο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ όφελος ώστε να διατηρήσει τη λειτουργία του σχολείου; Πχ να μην μετακομίσουν τα παιδιά της που δεν έχει; Και όταν ΔΔΕ λέει ότι υπήρξε σωρεία παραπτωμάτων, αλήθεια, ποια ήταν αυτά; Όλα τα χρόνια που διηύθηνε το σχολείο δεν έφταιγαν οι προϊστάμενες αρχές; Μου θυμίζει ανεμιστήρα με (αρκετή) λάσπη. Και αν όντως υπέπεσε στο να παρουσιάσει εγγραφές υπεράριθμες γιατί δεν την επέπληξε ο προϊστάμενος με στόχο την επίλυση του ζητήματος; Δεν ξέρω τι σημαίνει στην πράξη η απόφαση που πήρε το ΑΠΥΣΔΕ για την ίδια. Τη σχολάνε από το Δημόσιο ή μόνο την παύουν από το βαθμό της Διευθύντριας; Και ο νέος Διευθυντής ή η νέα Διευθύντρια θα γεννήσει ξαφνικά μαθητές; Θα τους φέρει από αλλού σαν ποδοσφαιρική μετεγγραφή; Άρα αφού το σχολείο και πάλι θα κλείσει ήταν τόσο σημαντικό να κλείσει με αυτό τον τρόπο; Άρα γιατί η υπόθεση πήρε αυτή την μαχητική εκ μέρους του ΔΔΕ κατεύθυνση; Για να καταλογίσει το άμεσο κλείσιμο του σχολείου υπέρ του βιογραφικού του ή διότι κατείχετο με εμπάθεια κατά της Μοναχής; Εγώ ανώνυμε (6 Ιουλίου 2017 - 12:06 μ.μ.) ξέρω ότι στις πολυτισμένες χώρες οι άνθρωποι μιλούν μεταξύ τους και όταν όντως κάποιος σφάλει και δεν διορθώνεται τότε τον ή την μαζεύεις στη θέση του (ή της). Αν όμως το κλείσιμο ενός ακριτικού σχολείου είναι μνημονιακής φιλοσοφίας με αποτέλεσμα συνταγματικά καθιερωμένα δικαιώματα παιδείας να παραβιάζονται, αν και δεν γνωρίζω εάν η Διεθύντρια έχει δικαίωμα έφεσης (τα περί δικαστικής προσφυγής σε αυτή τη φάση κρίνονται από τους επαΐοντες ως προφάσεις προς άγονη κατεύθυνση, κοινώς φούμαρα), τότε θα δούμε αν το συνταγματικό δικαίωμα εκπαίδευσης θα υπερκεραστεί από τις έως τώρα πρακτικές σε αυτό το ζήτημα. Να ξέρεις ανώνυμε (Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2017 - 12:06 μ.μ.) ότι το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Αν και εγώ προσωπικά αν ήμουν στη θέση της θα εφάρμοζα αυτό που είπε ο ίδιος ο Χριστός (Όπου δε σας δέχονται, όταν βγαίνετε από κείνη την πόλη να τινάζετε από τα πόδια σας τη σκόνη, Λουκά, Κεφ. 9ο, στίχος 5).
Διαγραφή