Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Στις 8/5/17 είχαμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την πυροπροστασία  στη Στερεά Ελλάδα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και θέσαμε και το ζήτημα των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Λίμνης το 2016. Δεν πήραμε κάποια απάντηση. Επαναφέρουμε το θέμα σήμερα αφού συνεδριάζουμε στην πυρόπληκτη περιοχή που ακόμα οι κάτοικοί της περιμένουν μέτρα.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποια μέτρα  αποκατάστασης και πυροπροστασίας έχουν προχωρήσει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2016.
Η εικόνα που  έχουμε για την περιοχή  της Λίμνης:
1.- Αντιπλημμυρικά μικρής κλίμακας έγιναν μόνο από το Δασαρχείο (3 - 4 φράγματα με σκυρόδεμα ή πέτρα και "κορμοδέματα" ) σε δύο σημεία πάνω από τη Λίμνη.
2.- Δενδροφύτευση 600 περίπου δένδρων το Φλεβάρη, στα προαναφερόμενα σημεία με τα κορμοδέματα.
3-. Δεν καταβλήθηκαν αποζημιώσεις για καταστροφές σε κτίσματα, κτηνοτροφικές υποδομές, στους ρητινινοσυλλέκτες για την απώλεια της παραγωγής και των δένδρων που καλλιεργούσαν και σε κτηνοτρόφους για τροφές.
4.- Η ξυλεία δόθηκε σε έμπορους και όχι σε δασικούς συνεταιρισμούς, όπως διεκδικούσαν οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες της περιοχής.
5.- Τα έργα του Δασαρχείου δεν δόθηκαν στους δασικούς συνεταιρισμούς, επειδή δεν είχαν "τεχνική επάρκεια". Τελικά τα πήραν εργολάβοι που χρησιμοποίησαν ως προσωπικό τα μέλη των συνεταιρισμών.

31/7/2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...