Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 2019


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πέμπτο, κατά σειρά θερινό σχολείο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, με βασικούς συντελεστές τους Μανώλη Κοπανάκη και Παναγιώτη Κούτρα που στελεχώνουν το ΚΠΕ Καρπενησίου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας καθώς και τον Δήμο Καρπενησίου που στήριξαν έμπρακτα την δράση αυτή, ώστε να γίνει εφικτή η πραγματοποίησή της καθώς δεν υπήρξε καμιά απολύτως στήριξη από αλλού.
Περίπου 200 εκπαιδευτικοί με τους συνοδούς και τα παιδιά τους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από την Αίγυπτο, όλων των ηλικιών, όλοι μαζί ήρθαμε στο Καρπενήσι και ζήσαμε 7ημέρες δράσης και περιπέτειας στα περήφανα Ευρυτανικά βουνά . Μαγικά μονοπάτια στους Γοργιανάδες , στο Μικρό χωριό , στη Χρύσω, αρχιτεκτονική περιήγηση στο Μεγάλο Χωριό και ξενάγηση στις εκκλησσιές, μπάνιο στο Μέγδοβα, γλέντι με χορό και ζωντανή ορχήστρα στις Κορυσχάδες, περπάτημα μέσα στο Μικρό Πάντα βρέχει στον Τόρνο, επίσκεψη στο μοναστήρι της Προυσιώτισσας και του Σωτήρος στη Βράχα, πορεία και ανέβασμα στην κορυφή της Τσούκας 1362 μέτρα, εξερεύνηση στον καταρράκτη του Βουτύρο, διάνοιξη νέου μονοπατιού με σήμανση, συντήρηση των παλιών μονοπατιών, επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού του Καρπενησίου και στο Μουσείο στις Κορυσχάδες, τραγούδια όλοι μαζί με μια κιθάρα και όπου στεκόμαστε έβγαζε το μπουζούκι ο κύριος Χρήστος και το στήναμε στο φοξ αγκλαί.
Φιλοξενηθήκαμε άψογα στην Μαθητική Εστία και στα ξενοδοχεία της πόλης. Φέτος είχαν κάποιοι και τροχόσπιτο. Αξέχαστη εμπειρία. Όλα οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια από δύο συναδέλφους, τον Μανώλη και τον Παναγιώτη. Ζωντάνεψε ο τόπος για μια εβδομάδα. Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους του Καρπενησίου και γλεντήσαμε μαζί σε ένα αξέχαστο γλέντι που οργάνωσε ο Δήμος μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα. Φάγαμε στη Χρύσω πέστροφα, στο Φουρνά ζυγούρι, στο Κεφαλόβρυσσο , μανιταρόγυρο στο Βουτύρο, καφέ στο χάνι της γέφυρας του Ταυρωπού.
Μιλήσαμε για όλα , ανοίξαμε τις καρδιές και γέμισε εικόνες το μυαλό. Δεν μπορείς να νιώθεις τίποτα άλλο παρά μόνο ευγνωμοσύνη για όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Θερινού σχολείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2019 στο ΚΠΕ Καρπενησίου. Όσες ευχαριστίες και να εκφράσουμε θα είναι πολύ λίγες. Ζήσαμε ευτυχισμένοι, γίναμε όλοι μια μεγάλη παρέα, αγαπηθήκαμε, γίναμε οικογένεια. Περπατήσαμε σιωπηλοί στα μαγικά μονοπάτια των Ευρυτανικών Βουνών και γεμίσαμε θετική ενέργεια, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Γεμίσαμε δύναμη και εμπιστοσύνη για τους συναδέλφους μας. Ζήσαμε την ουτοπία.
Όμως τώρα ξέρουμε πώς να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι γιατί ανακαλύψαμε την γαλήνη, την ηρεμία και την ολοκλήρωση που σου χαρίζει το δάσος απλόχερα. Σας ευχαριστούμε όλους για άλλη μια φορά, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος το Δήμο Καρπενησίου, την Μαθητική Εστία αλλά και τους συντελεστές του ΚΠΕ Καρπενησίου για την φιλοξενία που μας χαρίσατε απλόχερα και εύχομαι να ανταμώσουμε όλοι μαζί ξανά σύντομα. Στο ΚΠΕ Καρπενησίου που είναι πια το σπίτι μας, στο χωριό μας.
Δάφνη Γαβρίλη
Πρόεδρος της 7 ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
Διευθύντρια του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...