Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ - ΟΧΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ …



* Είκοσι επτά θέσεις στάσιμου εμπορίου και δεκαπέντε άδειες ενέκρινε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων σε διάφορες τοποθεσίες σε χωριά του Δήμου, όπως στο Κερασοχώρι, στην Ανατολική Φραγκίστα, στα Άγραφα, στη Δυτική Φραγκίστα, στη Γρανίτσα, στη Βούλπη, στην Παλαιοκατούνα. Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της εισήγησης του συγκεκριμένου θέματος, αλλά θεωρώ πως πριν αποφασιστεί κάτι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί διαβούλευση με τοπικούς παράγοντες και την τοπική κοινωνία.
Που στηρίχτηκε π.χ. το σκεπτικό να τοποθετηθούν 2, μάλιστα 2 καντίνες στην ιστορική περιοχή της ΣΩΤΗΡΑΣ στην Ανατ. Φραγκίστα, σε ένα τόπο που έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και σε μια μαγευτική περιοχή που διαθέτει κατάστημα για κάθε χρήση. Ας μελετήσουν οι αρμόδιοι την αξιοποίηση του παρόντος κτηρίου και ας αφήσουν τις Καντίνες.

*Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηση καντίνων κοντά σε καταστήματα στα χωριά, που μπορούν ακόμη και λειτουργούν. Όταν έχεις 5 μαγαζάκια που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε τραγικές στιγμές λόγω των καταστάσεων, δεν αποφασίζεις να βάλεις στην πλατεία και μια καντίνα για να έχει παρέα, το παρακείμενο καφενείο ή η μικρή ταβερνούλα. Βάλε καντίνες σε περιοχές που δεν υπάρχουν μαγαζάκι και κάνε πράξη την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με σέβας στα παραδοσιακά αυτά καταστήματα τα οποία οφείλουμε άπαντες να στηρίξουμε.

*Αυτοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία του συγκεκριμένου τόπου καλόν είναι να ρωτήσουν, τι σημαίνει ΣΩΤΗΡΑ για την περιοχή, ποιος ο ρόλος της στην Τοπική Οικονομία ως ιστορικό ΠΑΖΑΡΙ, το αρχαιότερο στην Ελλάδα, πως επιλέγη ως ο καταλληλότερος τόπος για την διεξαγωγή του ετησίου Ανταμώματος της ΟΕΣ, πως επαναλειτουργούν οι κατασκηνώσεις και τι σημαίνει η αναστήλωση του μεγάλου Βυζαντινού Μνημείου που δεσπόζει στην περιοχή.

*Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, είναι τα ανύπαρκτα ερασιτεχνικά σωματεία της «σφραγίδας», που υφίστανται μόνο για να ψηφίζουν στις εκλογές, επιλέγοντας Προέδρους, σύμφωνα με τις επιλογές των κρατούντων. Αποτέλεσμα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται στην εντατική με την κατάστασή του μη αναστρέψιμη, όπως φυσικά και στην Ευρυτανία, που ετοιμαζόμαστε για κλείσιμο της πόρτας. Ας ελπίσουμε πως ο Ευρυτάνας γαμπρός μας, αρμόδιος Υφυπουργός θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις με πράξη Νόμου έτσι ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν φαντάσματα ομάδων, που θα εμφανίζονται μόνο στις εκλογές για να μοιραστούν το «μάνα» εξ  ουρανού.

*Και μιας που λέμε για αθλητικά, τώρα φαίνεται το μέγα λάθος κάποιων που δεν προώθησαν την κατασκευή κανονικών γηπέδων σε αρκετά χωριά του Δήμου και ειδικά σε κανα δυο από αυτά που θα έχουν ακόμη παιδιά για μια 20ετία. Κρίμα.

*Πολύ πλάκα έχουν κάποιοι στο φουμπου με τις δυναμικές σελίδες προβολής τάχα και Ανάδειξης του τόπου, που διαχειρίζονται. Κανείς δεν λέει λόγο κακό όταν προβάλλονται οι απίστευτες ομορφιές και η τεράστια ιστορία αυτής της Αγραφιώτικης Γης. Όμως άλλο είναι να προβάλουμε τον τόπο και άλλο πρόσωπα που μας βολεύει, αφήνοντας μάλιστα αιχμές με μπόλικο δηλητήριο για άλλους που δεν τους «γουστάρουμε» για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...