Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Νέα σχόλια από την Γραφίδα μας.


*Μεγάλη αναταραχή με προοπτική για ανατροπές, θα επιφέρει η δυναμική κίνηση παρέμβαση έμπειρου πολιτικού, για το θέμα των Φωτοβολταϊκών στη Βελαώρα. Όπως με πληροφόρησαν έγκυρες πηγές ο Δ.Τ. που έχει ασχοληθεί επί της ουσίας με το όλο ζήτημα, έχει αποστείλει επιστολές σε 7 αποδέκτες,
με πλήρη ενημερωτικό φάκελο και με προτάσεις σοβαρές και υλοποιήσιμες. Γνωρίζοντες όσο λίγοι ότι στην όλη υπόθεση παίζεται και κρυφτούλι, από πολλούς «εμπλεκόμενους», για τους δικούς του φυσικά λόγους, η παρέμβαση αυτή θα προκαλέσει σεισμικές δονήσεις με πολύ πιθανά ευεργετικά για τον τόπο αποτελέσματα. Αυτή την ώρα που γράφονται τα σχόλια ήδη άρχισαν τα όργανα…

*Και μιας ο λόγος για το θέμα αυτό, η πιθανή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην ιστορική και πανέμορφη αυτή περιοχή της Βελαώρας, δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, μόνο κοινωνικά, κτηνοτροφικά, οικονομικά.  Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει τεράστια περιβαλλοντολογικά θέματα με απρόβλεπτες συνέπειες στην χλωρίδα και την πανίδα του τόπου. Μέσα σε όλα αυτά καραδοκεί και ο κίνδυνος να χαθεί ακόμη και το σπάνιο είδος της χελώνας της Βελαώρας, η οποία θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας από περιβαλλοντικές οργανώσεις άμεσα.

*Μέχρι τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμη η ΣΩΤΗΡΑ, ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολιτισμού της περιοχής μας. Το σπουδαίο αυτό Βυζαντινό Μνημείο με συντονισμένες και συνεχείς κινήσεις από το μακρινό 1995, από το τότε Εκκλ. Συμβούλιο, μπήκε σε ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αναστήλωσης και μετά από τόσα χρόνια και πολύ αγώνα, παραδίδεται στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, γιατί η ΣΩΤΗΡΑ ήταν και είναι ένα μεγάλο σημείο αναφοράς για τον τόπο μας. Πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας και δεν είναι λίγοι.

*Όπως είχαμε γράψει επακριβώς σε παλιότερο σχόλιο μας στην ΓΡΑΦΙΔΑ και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, ότι:

*Το παλεύει ο Δήμος και καλά κάνει κυρίως στον τομέα της στελέχωσης με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό. Θεωρώ ότι το πρόσωπο, ο Μηχανικός δηλ. που θα έλθει ως «μεταγραφή» από το Καρπενήσι, έχει εμπειρία και γνώσεις να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο τομέα αυτό. Ο εν λόγω Μηχανικός μάλιστα γνώστης του καλού ποδοσφαίρου έχει όλα τα στοιχεία να φτιάξει Τεχνική ομάδα αποτελεσματική και πολλαπλώς ωφέλιμη για τον Δήμο Αγράφων.
*Εξάλλου, όπως έλεγε και πρώην Πρωθυπουργός, «χρήματα υπάρχουν» και κακά τα ψέματα, ο Δήμος Αγράφων έχει γεμάτο Ταμείο, γύρω στα 4-5 "μύρια", με τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και με τον ανάλογο προγραμματισμό να γίνουν σημαντικά έργα στα χωριά μας.
Σήμερα 4 μήνες μετά, που η τότε αναφορά μας, επιβεβαιώνεται και επίσημα, θεωρούμε ότι ήλθε η ώρα να περπατήσουν πολλά θέματα στον Δήμο, γιατί υπάρχουν ανάγκες και μάλιστα πολλές. ΙΔΩΜΕΝ.


*Πολλά παράπονα εκφράζονται τελευταία από μια μερίδα εργαζομένων στο Δήμο Αγράφων, περί παράλογης αντιμετώπισή τους από τιτουλάριο της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα λένε ότι οι ενέργειες αυτές ενόχλησαν έτερον τιτουλάριο με άλλες αρμοδιότητες που ετοιμάζεται αντιδράσει και μάλιστα δυναμικά που θα κάνει θόρυβο.  

*Με αγωνία περιμένουν οι τοπικοί επαγγελματίες την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων τους, που τα είχαν κλειστά λόγω του παραλογισμού που επικράτησε και στον τόπο μας για δυόμισι μήνες. Από μεθαύριο όλοι μας, που ζούμε στην Ευρυτανία θα πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες αυτούς που δίνουν κυριολεκτικά μεγάλο αγώνα επιβίωσης και να εγκαταλείψουμε στην άκρη ιδέες που μόνο προβλήματα μπορούν να επιφέρουν. (π.χ. Καντίνες …)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...