Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Και με τη βούλα: Σε ‘Μικρή Ελλάδα’ μετονομάστηκε περιοχή του Σύδνεϋ


 Το δημοτικό συμβούλιο Inner West ανακοίνωσε και επισήμως αυτή την εβδομάδα το ελληνικό «βάπτισμα» της περιοχής Marrickville μεταξύ των οδών Livingstone Rd και Victoria Rd.

Κύρια σημεία

·         Ο δήμος Inner West αναγνώρισε την "ελληνοκρατούμενη" περιοχή του Marrickville

·         Η συμβολική μετονομασία σε "Μικρή Ελλάδα" υπερψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα

·         Εορταστική εκδήλωση έχει δρομολογηθεί για την 25η Μαρτίου στο δημαρχείο


Η ψηφοφορία έλαβε χώρα την Τρίτη με τον δήμο να έχει κινήσει διαδικασίες για την υποβολή αίτησης υποβολής της «Μικρής Ελλάδας» στην αρμόδια αρχή για γεωγραφικές ονομασίες της ΝΝΟ (Geographical Names Board).

Το όνομα «μικρή Ελλάδα» φέρεται να υπερίσχυσε στην ψηφοφορία προηγούμενης πρότασης για «μικρή Αθήνα».«Πενήντα χρόνια Marrickville» μια έκθεση φωτογραφίας για το «ελληνοκρατούμενο» προάστειο του Σύδνεϋ

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Inner West, η εορταστική εκδήλωση για τη μετονομασία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Marrickville στις 25 Μαρτίου, για να συμπίπτει με την επέτειο 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία οδήγησε στη μετονομασία του κεντρικού Petersham σε «μικρή Πορτογαλία» και του κεντρικού Leichhardt σε «μικρή Ιταλία», ενώ ο δήμος ξεκίνησε διαδικασίες και για τη μετονομασία της περιοχής Illawarra Road στο προάστιο Marrickville τιμώντας τη βιετναμέζικη κοινότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...