Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Καρπενησίου Γεώργιος στο ΣΚΑΙ: « Η Εκκλησία για μας είναι ένας θεοσύστατος οργανισμός και έτσι πορεύτηκε δύο χιλιάδες χρόνια»

“Οι λέξεις «αξεσουάρ» και «κατοικίδιο» μπορεί να ακούγονται βαριές αλλά δυστυχώς κρύβουν μία πικρή αλήθεια”

«Η πολιτεία με τα κριτήρια τα δικά της θα κάνει αυτό που θέλει και εμείς ως Εκκλησία με τα δικά μας κριτήρια θα κάνουμε αυτό που θέλουμε και θεωρούμε σωστό», επεσήμανε μεταξύ των άλλων  ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ  και την εκπομπή “Δεκατιανοί” με αφορμή το γάμο και την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 

Ο Σεβ. Καρπενησίου είναι ένας σεμνός και μη προκλητικός Ιεράρχης που συχνά μας εκπλήσσει με το θαρραλέο λόγο του και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει εντός του εκκλησιαστικού χώρου, βάζοντας τα γυαλιά ακόμη και σε παλαιότερους αλλά και σε φιλόδοξους Ιεράρχες.Έχει καθαρό λόγο και δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Σεβ. Καρπενησίου μπορεί να βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Δεκατιανοί»του ΣΚΑΙ ,αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να εκφράσει ευθαρσώς τις απόψεις του και να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο Σεβ. Καρπενησίου τόνισε  πως μπορεί να υπάρχει διάκριση εξουσιών αλλά αυτό δεν μπορεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην Εκκλησία  να λέει την άποψή της.

«Η Εκκλησία για μας είναι ένας θεοσύστατος οργανισμός και έτσι πορεύτηκε δύο χιλιάδες χρόνια κι αν είναι να επιδέχεται αλλαγές από κληρικούς και λαϊκούς ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε εποχής, τότε αυτό δεν θα  είναι Εκκλησία αλλά ένας σύλλογος ή σωματείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου διευκρίνισε πως, «ένας ηγέτης είτε πνευματικός, είτε πολιτικός, δεν άγεται και φέρεται από τα τεκταινόμενα της εποχής και δεν τρέχει πίσω από τα προβλήματά της, αλλά ηγείται και προηγείται και προσπαθεί να οδηγήσει το λαό του σε αυτό που εκείνος κρίνει σωστό και αυτό νομίζουμε ότι κάνουμε», είπε με νόημα.

Και πρόσθεσε :«πιστεύουμε, ότι οφείλουμε να οδηγούμε το λαό μας σε κάτι που θεωρούμε σωστό και κάτι που κατοχυρώνεται αγιογραφικά όταν ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, είδε ότι ήταν μόνος και λέει να φτιάξουμε βοηθό σε αυτόν και έφτιαξε την γυναίκα».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων των πιστών πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Μητροπολίτης Γεώργιος τάχθηκε χωρίς περιστροφές ενάντια σε τέτοιου τύπου κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στους δρόμους.

«Αυτά  μας ανάγουν  σε συλλόγους και σωματεία. Για μένα δεν είναι εκκλησιαστικό φρόνημα αυτό, καθότι εμείς έχουμε άλλα εργαλεία όπως είναι η προσευχή πρωτίστως και γενικότερα οι πνευματικού περιεχομένου αντιδράσεις».

Σε ερώτηση  περί το τέλος της συνέντευξης για τις λέξεις «αξεσουάρ» και «κατοικίδιο» που χρησιμοποιήθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Γεώργιος επεσήμανε πώς, «μπορεί να ακούγονται βαριές λέξεις αλλά δυστυχώς  κρύβουν μία μεγάλη και πικρή αλήθεια».

Επίσης στο ερώτημα για το αν θα συγκληθεί η Ιεραρχία για να πάρει θέση για το θέμα αυτό ο Σεβ. Καρπενησίου είπε« δεν γνωρίζω πότε θα συγκληθεί αλλά κανονικά ναι πρέπει να συγκληθεί εξάλλου το είχε πει και ο Αρχιεπίσκοπος». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...