Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τραγωδία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Γλυκών Νερών - Κάηκε ζωντανός ο γνωστός στους Ευρυτάνες π. Πορφύριος Παπαρούπας

 Φριχτό θάνατο βρήκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Παπαρούπας, γνωστός σε όλους τους Ευρυτάνες.
Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πληροφορίες στις 3:30 το μεσημέρι της Δευτέρας 7-3-2016 η Πυροσβεστική έσπευσε στον Ναό με 5 οχήματα και 13 πυροσβέστες.
Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας την ώρα της εισόδου των ανδρών στην μικρή εκκλησία του Αγίου Σάββα ήδη η φωτιά είχε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό του. Ο π. Πορφύριος βρέθηκε απανθρακωμένος στο γραφείο-αρχονταρίκι του Ναού, το οποίο έχει καταστραφεί.

Πιθανολογείται ότι ο 66χρονος Ιερέας έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστους λόγους την ώρα που βρισκόταν ολομόναχος μέσα στο γραφείο του Ναού και έπεσε πάνω σε σόμπα. Τότε τα ράσα του άρπαξαν φωτιά, η οποία επεκτάθηκε όταν άρχισαν να καίγονται και οι κουρτίνες.
Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Γλυκά Νερά, από την είδηση του τραγικού θανάτου του π. Πορφυρίου.
Την απανθρακωμένη σορό του βρήκαν οι άντρες της Πυροσβεστικής μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Αμέσως στην εκκλησία έσπευσε πλήθος πιστών καθώς και οι συγγενείς του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο άδικα χάθηκε. 

* * * * * * * * * *
Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Πορφύριος (κατά κόσμον Χρήστος) Παπαρούπας, ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Γλυκών Νερών τα τελευταία δύο χρόνια.
Καθηγητής Μαθηματικών και Θεολόγος, διετέλεσε Σχολάρχης-Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών ο "Μέγας Φώτιος" από το 2005 μέχρι το 2010, με τις ενέργειες του οποίου ιδρύθηκε το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο.
Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να χειροτονηθεί κληρικός διαδραμάτισε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, του οποίου υπήρξε πνευματικό τέκνο και ο οποίος έδωσε την συμμαρτυρία για να ιερωθεί. Χειροτονήθηκε από τον τότε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου και νυν Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.
Πολύπλευρο ήταν το ποιμαντικό και πνευματικό του έργο σε όσους Ναούς υπηρέτησε ως Ιερεύς.

   Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, Σταυρός Μεσογαίας την Τετάρτη 9-3-2016 και ώρα 3:00 μ.μ..

Είθε Κύριος ο Θεὸς, ο τον θάνατον καταπατήσας, 
τάξῃ την ψυχὴν του μεταστάντος δούλου Του 
εν σκηναίς δικαίων και εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσῃ.
Αιωνία Σας η μνήμη π. Πορφύριε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...