Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Κατάλληλους χώρους για φιλοξενία προσφύγων ζήτησε και επίσημα το Υπουργείο Εσωτερικών και από τους Δήμους της Ευρυτανίας - Τι απάντησαν οι Δήμαρχοι σε επόμενο αναλυτικό ρεπορτάζ.

Την υπόδειξη χώρων όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην Ευρυτανία, ζητά με έγγραφο του, το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το έγγραφο που εστάλη σε όλους τους δήμους, φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα και έχει θέμα: "Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων".




Το υπουργείο ζητά τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη στέγαση των προσφύγων και μεταξύ άλλων αναφέρει: "Για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών για τη στέγαση αυτών, ζητούμε τη συνδρομή σας με την υπόδειξη από μέρους σας κατάλληλων χώρων οι οποίοι είναι δυνατόν να παραχωρηθούν άμεσα για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων".
Σε ότι αφορά τους χώρους που αναζητά το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το έγγραφο, αυτοί "θα πρέπει να βρίσκονται πλησίον του αστικού ιστού να υπάρχει ή να είναι δυνατή η σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού καθώς επίσης να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτούς και να εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς".  
Τι απάντησαν οι Δήμαρχοι σε επόμενο αναλυτικό ρεπορτάζ.

Το έγγραφο που έχει φτάσει ήδη στα χέρια των δημάρχων και της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...