Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ερώτηση Κοντογεώργου για τη μη χορήγηση εμβολίου φυματίωσης

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, κατατέθηκε Ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 26 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τους Υπουργούς: Υγείας κύριο Ξάνθο Ανδρέα και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κύριο Φίλη Νικόλαο, σχετικά με την μη χορήγηση του εμβολίου για την φυματίωση, στα παιδιά της Πρώτης Δημοτικού των σχολείων της χώρας.
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε όλο το κείμενο της ερωτήσεως:

ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο
2. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη
Κύριοι Υπουργοί,
Όπως ήδη γνωρίζετε, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το πρόγραμμα εμβολιασμού για τη φυματίωση, στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων.
Σύμφωνα με το "Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για την Ελλάδα" του Υπουργείου Υγείας, το αντιφυματικό εμβόλιο (BCG), αφού προηγηθεί η φυματινοαντίδραση MANTOU, πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 5 και 6 χρονών.
Κατά συνέπεια, τα εμβόλια γίνονται κάθε χρόνο στην Πρώτη Δημοτικού στα σχολεία, μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου κάθε σχολικού έτους.
Μολονότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν περάσει 6 μήνες και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των αρμόδιων Υπουργείων, δεν έχει δοθεί καμία πειστική εξήγηση για την απαράδεκτη καθυστέρηση της χορήγησης εμβολίων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1. Θα γίνουν φέτος οι εμβολιασμοί για την πρόληψη της φυματίωσης στα παιδιά της συγκεκριμένης σχολικής περιόδου;
2. Γνωρίζετε τις συνέπειες της μη χορήγησης εμβολίων, σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες, δεδομένης και τις διαμορφούμενης κατάστασης λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή στη χώρα μας;
3. Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να χορηγηθούν άμεσα τα εμβόλια στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της χώρας;
4. Θα αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την ανεκδιήγητη και απαράδεκτη παράλειψη, η οποία συναρτώμενη με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουνε προκύψει, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών της χώρας μας;                                                                                                Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...