Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΩΣΤΑ ΒΕΛΗ

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, στο Κερασοχώρι, έδρα του Δήμου Αγράφων, η ετήσια καθιερωμένη Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον Κερασοβίτη αρματολό και ήρωα Κώστα Βελή, ο οποίος πριν 195 χρόνια, στις 10 Μάη 1821 κήρυξε την επανάσταση από το ιστορικό Κεράσοβο. Η τελετή διοργανώθηκε από το Δήμο Αγράφων  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Τάκης και κα Βασιλική Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου κ. Ιωάννης Κραβαρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Τ.Κ. Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών, οι σχολικές μονάδες ΤΚ Κερασοχωρίου και πλήθος κόσμου.



Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή ο οποίος απουσίαζε εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων για θέματα του Δήμου στην Αθήνα,  ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κωνσταντίνος Τάκης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάμπρο Τσιτσάνη και από τον Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Κερασοβιτών «το Καραούλι» κ. Χρήστο Χρυσικό. Αναγνώσθηκε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Συλλόγου Ευρυτάνων Chicago και οι ομιλίες έκλεισαν με τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης κ. Ιωάννη Γούδα.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με πατριωτικούς και εκκλησιαστικούς ύμνους, από την Παραδοσιακή  Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη», υπό τη διεύθυνση της κας Τασολάμπρου Χρυσούλας, και ολοκληρώθηκε με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Κερασοχωρίου.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» και η δημοτική αρχή Αγράφων, ξενάγησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στους Ι.Ν. της ΤΚ Κερασοχωρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ανάδειξη των θρησκευτικών κειμηλίων  της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...