Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, η μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η σχολή Βυζαντινής Μουσικής "Δημ. Κυφιώτης" της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Παναγίας" του Ιερού Ναού Παναγίας Καρπενησίου και η Σχολή Παραδοσιακών Οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου.



Η κορυφαία αυτή μουσικοχορευτική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Παναγία μας μέσα στο Παραδοσιακό Τραγούδι, έλαβε χώρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και χαρακτηρίστηκε από την άψογη οργάνωσή της και από την υψηλή ποιότητα που έδειξαν άπαντες οι μετέχοντες σε αυτή.
Η γιορτή άνοιξε με την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό την Διεύθυνση του Χοράρχη, Πρωτοπρεσβυτέρου και Μουσικοδιδασκάλου της, π. Κων/νου Λιάπη, να ψέλνει απολυτίκια της Θεοτόκου αλλά και να ερμηνεύει υπέροχα δημοτικά τραγούδια αφιερωμένα στην Μεγαλόχαρη.
Η πολύ ωραία αυτή μουσική πανδαισία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των χορευτικών Τμημάτων της Ενορίας Παναγίας Καρπενησίου και του Αγίου Νικολάου, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, με τους ταλαντούχους μαθητές της Σχολής του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων, να δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ, καταχειροκροτούμενοι άπαντες από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο.
Την όμορφη αυτή μουσική βραδιά, έκλεισε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος με πατρικά λόγια αγάπης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, μιας εκδήλωσης που έστειλε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα για την διάσωση και διαφύλαξης της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγάθωνος π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, ιερείς της πόλης και πλήθος κόσμου.
Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου και συντοπίτης μας, π. Λάμπρος Ανδρεάκης, ο οποίος από την πλευρά του, συνεχάρη άπαντες που συμμετείχαν σε αυτή, ζητώντας στην προσλαλιά του από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, να ευλογεί τον σπουδαίο αυτόν αγώνα που γίνεται μέσα από τη Σχολή και τις άλλες δράσεις για την διάσωση της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας.
Αξίζουν πολλά μπράβο στον εμπνευστή και ακούραστο εργάτη της μουσικής μας παράδοσης, στον π. Κων/νο Λιάπη, που δίνει τον δικό του αγώνα, προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και σε όλους τους συντελεστές αυτής της πολύ σοβαρής και πετυχημένης εκδήλωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...