Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες στο Νημάτι και υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ στη Χρύσω

Την πρέπουσα τιμή απέδωσε ο Δήμος Αγράφων και η Τ.Κ. Χρύσως στους 7 αδίκως σφαγιασθέντες στο Νημάτι κατά την διάρκεια της Γερμανοιταλικής κατοχής.
Το εόρτιο της ημέρας ξεκίνησε την Κυριακή 21 Αυγούστου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ στα στενά της Χρύσως χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου.



Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, στο παρακείμενο Νημάτι τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση τιμής στην πλατεία της Χρύσως με κεντρικό ομιλητή τον στρατηγό της ΕΛΑΣ και συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή να εντυπωσιάζει άπαντες με την ομιλία του.
Τίμησαν την εκδήλωση Μνήμης, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο π. Κύριλλος από την Μονή Κορώνης, ο Αρχ. Επίτροπος Αγραίων, ο Δήμαρχος Αγράφων Θ. Μπαμπαλής, ο Π.Σ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, Κώστας Τάκης, Θ. Τσιάμης, Βάσω Φεγγούλη, ο Χρυσιώτης συγγραφέας και δάσκαλος Χ. Πετχαβάς. ο Πρόεδρος της Χρύσως Η. Καρανίκας και αρκετοί κάτοικοι των χωριών.

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί πως την παραμονή μετεφέρθη ως μεγάλη ευλογία από την Ιερά Μονή Κορώνης, η Τίμια Κάρα του Αγίου Σεραφείμ και ετέθη σε προσκύνημα των πιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...