Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Ιστορική χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα Άγραφα την περασμένη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016.
Προ ημερήσιας διατάξεως έγινε ενημέρωση και ανοικτή συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν στο Δήμο Αγράφων. Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης,


ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, όλοι οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, στην πλειοψηφία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγράφων, οι Πρόεδροι και οι Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου, Εκπρόσωποι φορέων, Συλλόγων, Υπηρεσιών της περιοχής και πλήθος δημοτών από όλο το Δήμο Αγράφων. Άπαντες είδαν από κοντά τα προβλήματα του τόπου και δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία να λένε ότι δεν ήξεραν τι συμβαίνει στα Άγραφα.
Καλό είναι να γίνεται και στους Δήμους Περιφερειακά Συμβούλια, όμως καλύτερα είναι να έχουν στην ημερήσια διάταξη τους και θέματα που αφορούν την κάθε περιοχή και όχι όπως προχθές, που μόνο ένα θεματάκι αφορούσε την Ερυτανία.
Τα προβλήματα πολλά και όσα ειπώθηκαν από ειδικούς και μη, τα περισσότερα έτσι για να λέμε πως κάτι είπαμε. Κάποια από αυτά ανούσια και μη υλοποιήσιμα. Ωστόσο ο Δήμαρχος Αγράφων, είχε σοβαρές τοποθετήσεις που μπορούν να μπουν σε προγραμματισμό, αρκεί να στηριχτεί ο Δήμος τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από την πολιτεία.
Δυστυχώς ο Δήμος Αγράφων είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ευρώπη που ένα μεγάλο μέρος του οδικού του δικτύου είναι χωμάτινο και ο Δήμος εκείνος που δεν έχει καμία μα καμία οργανωμένη αθλητική υποδομή για τους νέους.

Στο κομμάτι του Τουρισμού, που μπορεί να αποδειχθεί ως πυλώνας ανάπτυξης, θα πρέπει να γίνουν πολλά και με στρατηγικό σχεδιασμό. Σήμερα ο Δήμος δεν διαθέτει ούτε ένα απλό διαφημιστικό έντυπο για την περιοχή, που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. 
Θέλει δουλειά και σχέδιο από ανθρώπους που έχουν όρεξη και όραμα για αυτόν τον τόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...