Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εντυπωσίασε με τον θεόπνευστο λόγο του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στην Εορτή του Πατροκοσμά στο Θέρμο.

Mε θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε χθες Τετάρτη 24 Αυγούστου η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην γενέτειρά του, στο Θέρμο Αιτ/νιας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τονίζοντας: ''Εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας πολλές φορές χάσαμε τον εαυτό μας''.
''Οι Άγιοι πάντα προέτασαν το καλό των άλλων και ποτέ το ίδιον συμφέρον, αυτό έκανε και ο Άγιος Κοσμά'', συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας ο κ. Γεώργιος ανέφερε χαρακτηριστικά: ''Εύχομαι να τιμούμε καθημερινά τους Αγίους μας, όχι γιατί εκείνοι το έχουν ανάγκη, αλλά να το κάνουμε για τον εαυτό μας''.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, αλλά και ολόψυχα τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο για την παρουσία τους στον φετινό εορτασμό και τόνισε ότι προσευχόμαστε να είναι πολλά τα έτη τους.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην συνέχεια οι Αρχιερείς μετέβησαν στο πατρικό σπίτι του Αγίου Κοσμά όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...