Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τεράστια διάκριση για τον Ευρυτάνα Πανεπιστημιακό Χαρίδημο Τσούκα - Αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Μέλος του European Group of Organization Studies για το 2016 και έλαβε το Διεθνές Βραβείο Πρωτοποριακού Έργου Τζόαν Μάρτιν από την Αμερικανική Ακαδημία Διοίκησης

Με δύο κορυφαία διεθνή βραβεία τιμήθηκε, πρόσφατα, ο Eυρυτάνας Καθηγητής στην Έδρα Στρατηγικής Διοίκησης Columbia Ship Management, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, κ. Χαρίδημος Κ. Τσούκας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσούκας αναγορεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ως το 18ο Επίτιμο Μέλος της διεθνούς επιστημονικής ένωσης European Group of Organization Studies (EGOS).
Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, το EGOS – η μεγαλύτερη επιστημονική ένωση οργανωσιακών και διοικητικών σπουδών στην Ευρώπη -  βραβεύει έναν επιστήμονα με την ιδιότητα του Επιτίμου Μέλους για το έργο του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του οικείου επιστημονικού πεδίου.
Στην προσφώνησή της για την βράβευση του τιμώμενου Καθηγητή Τσούκα, η Καθηγήτρια Ann Langley σημείωσε, μεταξύ άλλων :«Η προσήλωση του Χαρίδημου Τσούκα στην έρευνα και τη γνώση, η σοφία του και οι επαγγελματικές του αρετές υπερακοντίζουν τα κριτήρια του  Συμβουλίου του EGOS. Ο κ. Τσούκας δεν είναι μόνο ένας εξαίρετος ερευνητής, ένα αφοσιωμένο μέλος του EGOS, αλλά κι ένας σημαντικός ακαδημαϊκός entrepreneur, ένας εμπνευσμένος δάσκαλος και ένας υπεύθυνος πολίτης που ενδιαφέρεται για τα κοινά. Ο Χαρίδημος είναι ένας πρωτότυπος στοχαστής με σημαντική και επιδραστική συνεισφορά στις οργανωσιακές σπουδές και στην κοινότητα του
EGOS. Είμαστε περήφανοι να τον αναγορεύσουμε ως το Επίτιμο Μέλος για το 2016».
Σημειώνεται ότι ο Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας
διετέλεσε Διευθυντής (Editor-in-Chief) του ακαδημαϊκού περιοδικού OrganizationStudies, ενός από τα δύο σημαντικότερα περιοδικά στην Ευρώπη, στο επιστημονικό πεδίο των οργανωσιακών και διοικητικών σπουδών, το οποίο εκδίδεται από το EGOS.
Στις 8 Αυγούστου 2016 ο Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας τιμήθηκε με το Βραβείο Πρωτοποριακού Έργου Τζόαν Μάρτιν (Joanne Martin Trailblazer Award), από το Τμήμα Θεωρίας Οργάνωσης και Διοίκησης -ΤΘΟΔ  (Organization and Management Theory Division) της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης ( American Academy of Management). H Aμερικανική Ακαδημία Διοίκησης είναι η πλέον έγκυρη και πολυπληθής επιστημονική ένωση για τη μελέτη θεμάτων διοίκησης στον κόσμο, και το ΤΘΟΔ είναι η ναυαρχίδα της. Το βραβείο απονεμήθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνια.

Το  Βραβείο Πρωτοποριακού Έργου Τζόαν Μάρτιν δίδεται κάθε χρόνο σε έναν ακαδημαϊκό, ο οποίος έχει αναλάβει «ηγετικό ρόλο στο επιστημονικό πεδίο της Θεωρίας Οργάνωσης και Διοίκησης, ανοίγοντας νέους δρόμους αναζήτησης και σκέψης» (βλ.http://omtweb.org/awards/joanne-martin-trailblazer-award).
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεωρίας Οργάνωσης και Διοίκησης της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης, Καθηγητής Nelson Philips περιέγραψε το σκεπτικό με το οποίο τιμήθηκε ο κ. Τσούκας ως εξής: «Το έργο σου στο EGOS και στο περιοδικό OrganizationStudies ως διευθυντής, και ο καθοριστικός ρόλος σου στη δημιουργία του διεθνούς συνεδρίου International Symposium of Process Organization Studies, καθώς και η έκδοση συναφών βιβλίων από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναγνωρίστηκαν από το Συμβούλιο του ΤΘΟΔ ως πρωτοποριακά (trailblazing) επιτεύγματα στο πεδίο μας».
Σημειώνεται ότι, τo 2014, ο Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας αναγορεύθηκε σε Doctor of Science για το σύνολο του επιστημονικού έργου του στο University of Warwick.

Πηγή(PrasiaOnline): http://prasiaonline.blogspot.com/2016/09/blog-post_2.html#ixzz4KucrEvcC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...