Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΧΑΡΙΔΗΜΟ ΤΣΟΥΚΑ

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» στον τομέα των «Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών» απονεμήθηκε στον Ευρυτάνα διακεκριμένο Καθηγητή Χαρίδημο Τσούκα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. 
Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, στη Λευκωσία, η απονομή των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας-ΟΕΒ 2016, και Κυπριακών Βραβείων Έρευνας ΙΠΕ 2016, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και πλήθος αξιωματούχων του κράτους, επιχειρηματίες και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Τα Βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των «Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2016» της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (IΠΕ), τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016.
Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» στον τομέα των «Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών» απονεμήθηκε στον Καθηγητή Χαρίδημο Τσούκα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το βραβείο απονεμήθηκε από κοινού με τον Δρ. Μιχαλίνο Ζεμπύλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στην ευχαριστήρια ομιλία του ο Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκαςσημείωσε ότι τα  βραβεία μπορεί να είναι ατομικές διακρίσεις, αλλά το έργο που βραβεύεται δεν είναι μόνο αποτέλεσμα μια στενά ατομικής προσπάθειας,
αλλά απαιτεί μια, συχνά αδιόρατη, συλλογικότητα, δίχως την οποία κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει. «Θέλω, λοιπόν, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο δικό μου «χωριό» - στη δική μου κοινότητα, ή μάλλον, ορθότερα, στις δικές μου κοινότητες. Πρώτα απ’ όλα στο Πανεπιστήμιο 
Κύπρου, το οποίο, με την επιμονή του στην αριστεία και την εν γένει θεσμική του λειτουργία και κουλτούρα, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες μπορεί να εργαστεί δημιουργικά ένας ακαδημαϊκός.
Ευχαριστώ θερμά το Πανεπιστήμιο Κύπρου (και μέσω αυτού τον ανώνυμο Κύπριο φορολογούμενο) για αυτό το πολύ καλό περιβάλλον εργασίας. Δεν λείπουν βεβαίως τα προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμώνται και τα θεσμικά επιτεύγματα. Γινόμαστε καλύτεροι όταν, αντλώντας υπερηφάνεια από τα συλλογικά μας κατορθώματα, υιοθετούμε όλο και πιο φιλόδοξους στόχους», συμπλήρωσε.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» απονέμεται σε άριστους, διακεκριμένους ερευνητές με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας και υψηλού αντίκτυπου ερευνητική τους δραστηριότητα τιμούν τον τόπο. Για το 2016 το Βραβείο αποφασίστηκε να απονεμηθεί σε ερευνητή στον τομέα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Social Sciences and Humanities).

Στον νικητή του «Κυπριακού Βραβείου Έρευνας –Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» απονέμεται ως βραβείο έργο τέχνης, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας-Νέος Ερευνητής 2016» για τη Θεματική Ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» απονεμήθηκε στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δημήτριο Ξεφτέρη για το έργο «Οικονομικές Επιδράσεις του Εκλογικού Ανταγωνισμού».
Κύριος στόχος των Βραβείων Έρευνας είναι η ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας επιστημόνων που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα. Παράλληλα, η απονομή των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας  που το 'Ίδρυμα Προώθησης 'Eρευνας (ΙΠΕ) καθιέρωσε από το 2007, αναδεικνύει προσωπικότητες ερευνητών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, κάνοντας ευρύτερα γνωστό το ερευνητικό τους έργο, το οποίο έχει διεθνή εμβέλεια και σημαντικό αντίκτυπο στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία εν γένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...