Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«Προβληματισμοί για το γάμο και την οικογένεια στην ελληνική κοινωνία»

Με αυτό το λίαν ενδιαφέρον θέμα πραγματοποιήθηκε (14/11) και πάλι στην πόλη μας συνέδριο με την ευλογία και συνέργεια του Ποιμενάρχη μας κ. Νικολάου, ο οποίος δεν φείδεται κόπου και χρόνου επί εικοσαετία για την επιτυχία ανάλογων συνεδρίων, που αποσκοπούν στην ανέλιξη της πνευματικής στάθμης του θεοφιλούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Λέγεται κατά κόρον ότι τα συνέδρια την πρώτη φορά έχουν δοκιμαστικό χαρακτήρα, τη δεύτερη έχουν μια δυναμική και την τρίτη καθιερώνονται πλέον. Ήδη τα πολυάριθμα - κατά την εικοσαετή ποιμαντορία τού Επισκόπου μας - επιτυχή συνέδρια καθιερώθηκαν και καθιέρωσαν επαναλαμβανόμενα την ανάγκη πνευματικής αναζήτησης υψηλών απαιτήσεων.
   Δοκιμασμένοι θεσμοί αιώνων συγκλονίζονται και απαξιώνονται και η κοινωνία μας κλυδωνίζεται από τα ισχυρά ρεύματα της αμφιβολίας, της απόρριψης, του μιμητισμού. Έτσι, η θέση της γυναίκας και ο ρόλος της αλλάζουν, τα κριτήρια και ο τρόπος επιλογής του συντρόφου μεταβάλλονται, οι σχέσεις του παιδιού με τους γονείς διαφοροποιούνται, η αγωγή ανατίθεται σε ακατάλληλα πρόσωπα, η τηλεόραση βομβαρδίζει την οικογένεια με ξενότροπες ιδέες και τα μέλη της βρίσκονται σε διαρκή σύγχυση.
   Και το ορθόδοξο κράτος μας, πώς προστατεύει το θεσμό της οικογένειας; Γιατί ενίοτε προκαλεί, αγνοεί, περιφρονεί τους πολίτες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι Χριστιανοί; Προστατεύεται ο θεσμός της οικογένειας με το γάμο ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία, σε λίγο, παιδιών, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το σύμφωνο προσχώρησης; Γιατί εγκαταλείπει τα παιδιά απροστάτευτα στα χέρια εκμεταλλευτών, στα ναρκωτικά, στην πορνεία, στο ντόπινγκ, στην επαιτεία, στη διαφθορά;
   Για εμάς τους Έλληνες η παραδοχή του γεγονότος ότι η μορφή της οικογένειας αλλάζει είναι περισσότερο επώδυνη από κάθε άποψη, απ’ ότι για τους άλλους λαούς. Σε αυτήν ακριβώς τη λαίλαπα των αλλαγών, των ανακατατάξεων και των αρνητικών συνθηκών της εποχής μας, οφείλουμε να βάλουμε γερά θεμέλια, να διατηρήσουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα και να στηρίξουμε την οικογένεια στον Χριστό.

 Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...