Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Σταμάτης-Επικεφαλής Α.Δ.Ε.Κ.Κ: "Λυπούμαστε για το χάλι του δήμου μας και κυρίως για την ανοργανωσιά του"...

Όλοι όσοι ζούμε σ αυτόν τον τόπο, θεωρούσαμε πάντα ευλογία τον ερχομό του χιονιού. Εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, κυρίως όσοι ασχολούνται στον τομέα του τουρισμού, παραπονιόντουσαν ότι η έλλειψη του χιονιού στερούσε από τον τόπο μας επισκέπτες και έσοδα. Και για τους έχοντες ενασχόληση με τα κοινά έλλειπε το κυριότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον τόπο μας και είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, μια και διαθέτουμε και το χιονοδρομικό κέντρο .

Μετά την Πρωτοχρονιά η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε ακραίες θερμοκρασίες και χιόνια παντού. Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από όλη την άλλη Ελλάδα και στο τέλος εμφανίστηκαν τα χιόνια και εδώ. Ως εκ τούτου είναι αδιανόητο αυτό που ζήσαμε και ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Ο μηχανισμός του δήμου μας πιάστηκε στον ύπνο. Με σπασμωδικές και αποσπασματικές ενέργειες προσπαθούν οι υπεύθυνοι να γλυτώσουν την οργή του κόσμου. Σαν να μην έφθαναν αυτά που βιώνουμε, επιστρατεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες ημέτεροι κλακαδόροι , στήθηκε δε ως και νυχτερινή προπαγάνδα με απευθείας τηλεοπτική σύνδεση από την πλατεία Καρπενησίου που έδειχναν νυχτερινούς καθαρισμούς των δρόμων.
Σήμερα τρείς ημέρες μετά τη χιονόπτωση διαπιστώνουμε ότι: 
Το Καρπενήσι και κυρίως στον Προφήτη Ηλία, με τους περισσότερους δρόμους να είναι αδιάνοικτοι ή μισοανοιγμένοι. Τους δρόμους της περιβόητης και ακριβοσυντήρητης ανάπλασης, να εμφανίζουν εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, αφού ούτε αλάτι επιτρέπεται να ριχθεί ούτε μπορεί να αφαιρεθεί ο πάγος. Τα περισσότερα πεζοδρόμια να είναι αδιάβατα για τους πεζούς και τα διάφορα πάρκινγκ και οι θέσεις στάθμευσης γεμάτες χιόνι. Η πολυδιαφημισμένη και ακριβοπληρωμένη γεωθερμία, να αποδεικνύεται ότι είναι αν όχι απάτη, πολύ κατώτερη των προσδοκιών των δημοτών. Υπάρχουν χωριά και οικισμοί που οι δρόμοι πρόσβασης δεν έχουν διανοιχθεί , με κίνδυνο να είναι αδύνατη η αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών των ανθρώπων που ζούνε εκεί. Σε πολλά χωριά οι εσωτερικοί δρόμοι θα αργήσουν πολύ να καθαρισθούν. Τα σκουπίδια γεμίζουν τους δρόμους, αφού υπάρχει δυσκολία ή και αδυναμία αποκομιδής . Κτηνοτροφικές μονάδες είναι ακόμη αποκλεισμένες και φτωχοί συνάνθρωποί μας κινδυνεύουν να χάσουν και το τελευταίο μέσο βιοπορισμού τους. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν εδώ και 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι οι πλέον ιδανικές για τους μηχανισμούς παρέμβασης του δήμου και της Περιφέρειας. Σημειωτέον ότι κατά τις νυκτερινές ώρες η θερμοκρασία είναι πάνω από το μηδέν.
Ως δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι αυτά τα προβλήματα, κατανοούμε τον θυμό των δημοτών και λυπούμαστε για το χάλι του δήμου μας και κυρίως για την ανοργανωσιά του. Ελπίζουμε το ίδιο να νοιώσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι κατέχοντες τα διάφορα αξιώματα και να επικεντρώσουν άμεσα τις ενέργειές τους στην δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας με έργα και όχι μόνο με λόγια και επικοινωνιακά παιγνίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...