Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η ΓΡΑΦΙΔΑ - Άνευ αντικειμένου η στάση των «8» στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων και χωρίς ουσία η αντίδραση του φερόμενου ως αρχηγού…

Νέα σελίδα γυρίζει στον Δήμο Αγράφων μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου και τον ορισμό των Αντιδημάρχων. Τόσο ο Θανάσης Σταμούλης, όσο και οι νέοι Αντιδήμαρχοι, δείχνουν έτοιμοι να δώσουν την δική τους μάχη για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια στον Δήμο που ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια, από την Δημοτική αρχή του Θοδωρή Μπαμπαλή.
Στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας.
Πριν μπούμε όμως σε ειδικά επ΄ αυτών θέματα, οφείλουμε μέσα από τις σελίδες μας μια τοποθέτηση, σε πρόσφατο δημοσίευμα, γνωστού αυτοδιοικητικού, επί  ατυχών αναφορών και σχολίων του, που αφορούν τα τεκταινόμενα στο τελευταίο Δ.Σ. Αγράφων.

Έχουμε και λέμε:
1ον) Συμφωνούμε με τον πρώην Αντιδήμαρχο, ότι η θητεία των Αντιδημάρχων έληξε στις 28/02/2017, διαφωνούμε όμως ότι έπρεπε να είχαν ήδη ανακοινωθεί οι νέοι Αντιδήμαρχοι και πως αυτό προβλέπεται από το Νόμο. Μια ενημέρωση από τις εξελίξεις για το ίδιο ζήτημα στον Δήμο Χαλκίδας, δίνει σαφή απάντηση στον προβληματισμό του. Καλόν είναι όμως όταν γίνονται αναφορές στον Κώδικα, να γράφονται σοβαρά πράγματα και όχι ανακρίβειες. Όσον αφορά τα περί ομηρίας, άστα να πάνε… Μια απλή ερμηνεία των αποτελεσμάτων για τον Πρόεδρο, ξεκαθαρίζει επ΄ αυτού το τοπίο…  

2) Συμφωνούμε ότι πριν 2,5 χρόνια ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα πρότεινε για πρόεδρο μετά από τη θητεία του κ. Τόλη, τον κ. Κατσιφό. Διαφωνούμε ωστόσο για τα αναφερόμενα περί αλλαγής στάσης του Δημάρχου καθότι αυτός που έθεσε εαυτόν εκτός τροχιάς, ήταν ο κ. Κατσιφός και όχι ο Δήμαρχος. Ο κ. Κατσιφός άλλαξε στάση και αυτό φαίνεται πλέον στην πράξη.  Όσον αφορά τα διδασκόμενα περί υπομονής του πρώην Αντιδημάρχου, προκειμένου η δημοτική ομάδα να είναι μια συμπαγής ομάδα, δεν πείθουν πλέον κανένα, καθότι προ καιρού ενδεδειγμένη αλλαγή πλεύσης στην Δημοτική ομάδα, τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

3) Ας πάμε τώρα στον «θρίαμβο» των 8, καθότι από τους 10, οι 2 είναι ήδη στο «μαντρί» με άλλους ρόλους… Αν αναλογιστούμε ότι στον Δήμο είχαμε δυο Συνδυασμούς, τα μέλη της μείζονος πλειοψηφίας θα ήταν 16. Στην προχθεσινή διαδικασία, η πρόταση του κ. Μπαμπαλή, στο πρόσωπο του Θανάση Σταμούλη, βρήκε 15 υποστηρικτές, δηλ. το σύνολο, με την απουσία 2 ακόμη Δ.Σ., της πλειοψηφίας του Σώματος. Βεβαίως και θα ήταν καλό να ψήφιζαν άπαντες την πρόταση του Δημάρχου, όμως αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας και ο καθείς κάνει την επιλογή του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

4) Όσον αφορά το αν «αδικήθηκε ένας από τους πιο άξιους δημοτικούς σύμβουλους που έχει την τιμή να έχει ο τόπος μας, ο κ. Σταμούλης Αθανάσιος, καθότι άξιζε την ψήφο όλων των Δ.Σ,» αφού συμφωνήσουμε με τον πρώην Αντιδήμαρχο, ότι πράγματι ο Θανάσης Σταμούλης είναι ένας Δ.Σ. με ξεχωριστή δυναμική, διερωτώμεθα γιατί ο ίδιος, ένας τόσο συγκροτημένος Δ.Σ., διέπραξε μια τόσο μεγάλη αδικία, εις βάρος ενός τόσο άξιου Δ.Σ. Οξύμωρο, από την μια να θεωρείς κάποιος άξιο και από την άλλη να μην επιβραβεύεις την αξιοσύνη του… Μήπως συνέβη και το ίδιο με τον Δήμαρχο; Τι πίστευε πριν λίγο καιρό ο εν λόγω πρώην Αντιδήμαρχος για τον Δήμαρχο και τι λέει σήμερα;

5) Η αναφορά στους 10 που έγιναν 11 και στις μυστικές συναντήσεις των 4, δημιουργεί σύγχυση και έντονο προβληματισμό στον γράφοντα το σχόλιο, γιατί φαίνεται καθαρά ότι έχει χάσει το λογαριασμό. Αν μάλιστα ψάξει να βρει πως οι 10 έγιναν αργότερα 11, το μήνυμα που θα λάβει θα τον προβληματίσει ακόμα περισσότερο, γιατί ακόμη και κείνη τη στιγμή της μεγάλης συσπείρωσης, υπήρξαν απώλειες...

6) Τέλος για τα περί ρήγματος, ουδέν σχόλιο. Σε αντίθεση με τα γραφόμενα, η ομάδα του Μπαμπαλή, των 16 και όχι των 4, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται να βγαίνει πιο δυνατή, πιο συγκροτημένη, πιο σοβαρή και κυρίως πιο συσπειρωμένη. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες μέρες, μετά και την ανακοίνωση των 2 νέων Αντιδημάρχων.

Κλείνοντας θα συμφωνήσουμε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε όλους, αρκεί τα μηνύματα που λαβαίνει ο καθένας, να αξιολογούνται με την λογική πως άπαντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα πρέπει να νοιάζονται για το καλό των δημοτών και μόνο των δημοτών, ενός πολύ ταλαιπωρημένου Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...