Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ - Ο εφησυχασμός βλάπτει σοβαρά το μέλλον του ΤΕΙ στο Καρπενήσι

Προφανώς ικανοποιημένο  θα πρέπει να νοιώθει το Ευρυτανικό  πολιτικό προσωπικό, μιας και μετά  την ίδρυση του  ανταγωνιστικού τμήματος  Δασοπονίας καταμεσής στο κάμπο,  πιστεύουν  τώρα, ότι το υπουργείο παιδείας τους  αγάπησε και   ανακοίνωσε ότι   το νέο εκπαιδευτικό έτος θα πάρουν, 160 σπουδαστές  στο Καρπενήσι, 145 στη Δράμα και 40 στη Καρδίτσα.

Πρέπει να συνεχίσουν να εφησυχάζουν; Εγώ πιστεύω  πως όχι και εξηγώ.
-η Καρδίτσα πήρε 40  σπουδαστές επειδή ξαναξεκινάει τώρα το τμήμα , του χρόνου θα αυξηθούν οι φοιτητές γιατί έχει και εργαστήρια και η γεωγραφική της θέση είναι πλεονεκτικότερη από το Καρπενήσι. Από την Καρδίτσα σε λίγη ωρα φθάνεις Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Γρεβενά κλπ. Οπότε πολλοί σπουδαστές θα  προτιμήσουν να μένουν στα σπίτια τους.
-Πολλοί από όσους περάσουν στο Καρπενήσι , θα προσπαθήσουν  και θα καταφέρουν, ως γνωστό να πάρουν μεταγραφή ως υπεράριθμοι  στη Καρδίτσα.
-Λόγω της οικονομικής κρίσης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας μόνο το 38% είναι ενεργοί φοιτητές. Στο Καρπενήσι αυτό το ποσοστό  είναι πολύ πολύ  λιγότερο.
-Αν μείνει το Τμήμα, χωρίς σπουδαστές και χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, κανένας δεν θα μπορέσει να το σώσει, αλλά και αν το σώσει είναι άνευ αξίας.
Πρόταση
Επειδή το θέμα του ΤΕΙ δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά πρωτίστως κοινωνικό και πολιτισμικό. Θα πρέπει με συντονισμό και ευθύνη του Δήμου Καρπενησίου  να γίνει σύσκεψη για επανακαθορισμό της τακτικής ενίσχυσης του ΤΕΙ και ενσωμάτωσης  του στην τοπική κοινωνία. 
Χωρίς να κάνω τον ειδικό, αλλά μιλώντας με ειδικούς, και επειδή  το μέλλον του  Τμήματος είναι αβέβαιο και επειδή είναι παρα πολύ δύσκολη η ίδρυση νέου τμήματος, θεωρώ  ότι πρέπει να επανακαθοριστεί  το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος  ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς και ανάλογα με το  Ευρυτανικό περιβάλλον (αρωματικά φυτά, βουνά, ποτάμια, φαράγγια, λίμνη κλπ). 
  Μέσα από ένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, την αγορά,  και  γιατί όχι και με τα υπουργεία των ενστόλων για απορρόφηση εξειδικευμένων στελεχών που θα χρειάζονται και  που θα αποφοιτούν στο Καρπενήσι.

Αλέξης Καρδαμπίκης

Πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...