Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση Τσιτσάνη στην συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου Λάμπρου Τσιτσάνη, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στο Καρπενήσι (10-3-17), έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε Καρπενησίου σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εδώ στο Καρπενήσι. Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας καλωσορίζω όλα τα Μέλη της Επιτροπής και σας εύχομαι καλή διαμονή στο Καρπενήσι, στην έδρα του Νομού.
Κύριε Δήμαρχε, Νίκο Σουλιώτη, μας περιγράψατε και μέσω της οθόνης με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρπενησίου και ιδιαίτερα σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων αφ’ ενός και αφ’ ετέρου την άλλη πλευρά της περιοχής, την ομορφιά, τα αξιοθέατα, τα μέρη τα αξιοζήλευτα που προσελκύουν τον κάθε επισκέπτη. Εξίσου κατατοπιστικός ήταν και ο Δήμαρχος Αγράφων, αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες του Δήμου Αγράφων, του ορεινότερου Δήμου της Επικράτειας, άγονου και με τους πολλούς απομακρυσμένους οικισμούς, με αρκετά χιλιόμετρα χωματόδρομου ακόμη, εν έτει 2017, όπως προηγουμένως εύστοχα αναφέρθηκε και ποιος ξέρει μέχρι πότε. Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, μιας και το θέμα μας είναι η Πολιτική Προστασία, να αναφερθώ στην Δυτική Ευρυτανία. Όλη βέβαια η Ευρυτανία είναι ένας δασικός πλούτο και αν δεν την προστατεύσουμε θα έχουμε δυστυχώς δυσάρεστα αποτελέσματα, όμως αν εκδηλωθεί φωτιά στα Κέδρα, στο Νέο Αργύρι, στο Τροβάτο κ.λπ. το πυροσβεστικό όχημα θα χρειασθεί τρεις και πλέον ώρες για να φθάσει από το Καρπενήσι. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο που ιδρύθηκε πριν από χρόνια στη Γρανίτσα, δυστυχώς δεν λειτουργεί πλέον, παρότι ξοδεύτηκαν χρήματα για τη διαμόρφωση του χώρου και όχι μόνο. Επιτέλους είναι καιρός, οι αρμόδιοι να στελεχώσουν και να λειτουργήσουν το κλιμάκιο αυτό στη Γρανίτσα για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Ένα άλλο επίσης πολύ σοβαρό είναι το θέμα της υγείας. Αν και δεν είναι του παρόντος και της αρμοδιότητάς σας, όμως ο Πρόεδρός σας της ΚΕΔΕ ο κ. Πατούλης, ως Πρόεδρος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι δομές υγείας όπως είναι σήμερα δεν είναι δυστυχώς αποτελεσματικές. Πρέπει να περάσουν στην Αυτοδιοίκηση. Είναι πιο κοντά στον πολίτη. Εξάλλου ο Καλλικράτης του 2010 το προέβλεπε. Αν θέλουμε όντος να ασχοληθούμε σε βάθος με την υγεία, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, ας αλλάξουμε τις δομές της».
Σας ευχαριστώ πολύ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...