Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 6 Ιουνίου 2017, ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Τον «εθνικό στόχο» για ...απογείωση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, με το λαό ρημαγμένο, παρουσίασε  ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ
  • Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να ανακάμψουν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, έδωσε χτες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.
  • Παρουσίασε ένα προς ένα τα αντιλαϊκά «επιτεύγματα» της κυβέρνησης που υπηρετούν αυτόν το στόχο και ζήτησε συστράτευση του λαού στο σχέδιο για «έξοδο στις αγορές με αξιώσεις», που προϋποθέτει νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
  • Επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου, με «γρήγορη και αποτελεσματική» εφαρμογή παλιών και νέων μέτρων, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος «φιλικού προς την επιχειρηματικότητα», με ένταση της εκμετάλλευσης και άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Πραγματικός στόχος της συζήτησης περί «εθνικής συνεννόησης» για τη διευθέτηση του χρέους είναι να συναινέσει ο λαός στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας
  • Με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνεχίζεται η καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης και συνεννόησης για τους όρους διευθέτησης του χρέους, μπροστά στη νέα συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, στις 15 Ιούνη.
  • Τα σχέδια που έπεσαν στο τραπέζι, η διαρροή της συζήτησης που έγινε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ, αλλά και οι χτεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι «προαπαιτούμενο» της όποιας διευθέτησης είναι να αποδεχτεί ο λαός νέα σκληρά μέτρα και μνημόνια διαρκείας, στα οποία ετοιμάζεται να συμφωνήσει η κυβέρνηση.
  • Η «εθνική συνεννόηση», που προβάλλουν κυβέρνηση - ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα - συνεταίροι των μνημονίων, αποδεικνύει ότι οι επιμέρους διαφορές δεν τους εμποδίζουν να συγκλίνουν ολοένα και περισσότερο στην υλοποίηση της ίδιας στρατηγικής, που είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη με τον λαό γονατισμένο.
*************************

Σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής έχουμε θέσει διάφορα ζητήματα και έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σημειώνουμε πως καταγράφονται ακόμα και στο απόσπασμα των πρακτικών, που εκδίδεται μετά το κάθε συνεδρίαση…….. Δυστυχώς, όμως, δεν πήραμε ακόμη συγκεκριμένες απαντήσεις.

Βάζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα για να σαν υπενθυμίσουμε την υποχρέωση σας να απαντήσετε, αλλά και για να σας ενημερώσουμε πως θα επιδιώξουμε να τεθούν όσα ερωτήματα δεν απαντηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

******************

Στα πλαίσια των ερωτημάτων που έχουμε από καιρό διατυπώσει, συμπληρώνουμε και συγκεκριμενοποιούμε το ερώτημα : Πόσοι και ποιοι σύμβουλοι έχουν χρησιμοποιηθεί από την Περιφέρεια γύρω από το ζήτημα του Ασωπού. Ποιο ήταν το κόστος τους και ποια η διαδικασία επιλογής τους.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΘΕΜΑ 2o: Διορισμός δικηγόρου προς εκπροσώπηση της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας [σχετικά με την προσφυγή της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» κατά της υπ’ αριθ. 120/04.03.2013 απόφασης της Τ.Δ.Ε. του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. Λαμίας, και της υπ’ αριθ. πρωτ. Μ582/2012 πράξης επιβολής εισφορών του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. Λαμίας].

Δεν έχουμε αντίρρηση για την δικαστική προσφυγή…..

Ζητάμε, όμως, να ενημερωθούμε για το πώς έχει προκύψει η συγκεκριμένη διαφορά με το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και το πώς αντιμετωπίσθηκε.

Κατά την γνώμη μας η διαφωνία μας με το ασφαλιστικό ταμείο δεν πρέπει να επικεντρωθεί σο αναιτιολόγητο της απόφασης. Πρέπει να μπούμε στην ουσία.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές.

Να επιδιώξουμε να ακυρωθεί το πρόστιμο….. Να εντοπισθούν οι αιτίες του προβλήματος και να αντιμετωπισθούν κατά το δυνατόν.

 

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 108020/425/23-5-2017 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας σχετικά με τη διάθεση πόρων και μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της Π.Ε. Φωκίδας.


Αναγκαστικά συμφωνούμε…. Θυμηθείτε τις πολιτικές ευθύνες από την διάλυση της ΜΟΝΑ και των ΔΕΚΕ…. Αφαιρέσατε την δυνατότητα από την Περιφέρεια να λύνει από μόνη της τέτοια ζητήματα άμεσα και χωρίς μεγάλες δαπάνες.

ΘΕΜΑ 10oΈγκριση δημοπράτησης του έργου: «Ασφαλτόστρωση προαυλίου χώρου Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας», Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 15.000,00 € με Φ.Π.Α..
ΟΧΙ…. Η συγκεκριμένη δαπάνη είναι ευθύνη και υποχρέωση της εκκλησίας.


ΘΕΜΑ 24oΈγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή Οδού Σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, Τμήμα από χ.θ. 8+120 έως χ.θ. 11+627,05», προϋπολογισμού 6.400.000,00 € με Φ.Π.Α..
Συμφωνούμε με την αιτούμενη παράταση…. Ζητάμε, όμως, να έρθει στην οικονομική επιτροπή ο φάκελος του έργου και  έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας για τις όποιες επιπτώσεις υπήρξαν στην περιοχή περί το έργο,… Αν σχετίζεται με τις πλημμύρες….. Αν προϋπήρξα μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και τι ακριβώς έγινε.
ΘΕΜΑ 25οΈγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας της μελέτης του έργου: «Μελέτη κατασκευής υπόγειου αρδευτικού δικτύου στην κτηματική περιφέρεια Λιανοκλαδίου», Π.Ε. Φθιώτιδας, προεκτιμώμενης αμοιβής 303.736,16 € χωρίς Φ.Π.Α..
Συμφωνούμε με την παράταση…. Να εξηγηθεί γιατί καθυστερεί από την υπηρεσία μας η άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.
ΘΕΜΑ 27oΈγκριση α) δαπάνης - δέσμευση πίστωσης, β) διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την «Παροχή υπηρεσιών φύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου της Π.Ε. Εύβοιας», προϋπολογισμού 35.960,00€ με Φ.Π.Α., και γ) των όρων της σχετικής διακήρυξης.
ΟΧΙ…. αποτελεί εργολαβία ενοικίασης προσωπικού.

ΘΕΜΑ 28oΈγκριση δίμηνης παράτασης της παροχής υπηρεσιών φύλαξης στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Π.Ε. Βοιωτίας.

ΟΧΙ…. γιατί αποτελεί εργολαβία ενοικίασης προσωπικού.


ΘΕΜΑ 40o: Έγκριση δέσμευσης πίστωσης και πληρωμής δαπάνης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, οικονομικού έτους 2017, για την πρόσληψη δέκα (10) ατόμων προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας δυο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών στην Π.Ε. Ευρυτανίας.

Με δεδομένη την θέση μας για την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού…. λόγο ειδικών επειγουσών αναγκών στην Ευρυτανία…. Θα συμφωνήσουμε καταγράφοντες τις επιφυλάξεις μας.

ΘΕΜΑ 53oΈγκριση δέσμευσης πίστωσης και πληρωμής δαπάνης απο τον τακτικό προϋπολογισμό για την συνδιοργάνωση με την εθελοντική οργάνωση Wheeling2help και την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση με τίτλο: «Raches SummerFestival».

ΟΧΙ …. Πρόκειται για εκδήλωση που οργανώνει εθελοντική οργάνωση, που θα αποκομίσει κέρδη.

ΘΕΜΑ 55oΈγκριση δέσμευσης πίστωσης και πληρωμής δαπάνης απο τον τακτικό προϋπολογισμό για την συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο Διβριωτών εκδήλωσης «Διήμερο Ποδηλατικών ΕκδηλώσεωνDownhill στη Δίβρη Φθιώτιδας».
Όχι…. Δεν είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος εκδήλωση.


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...