Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΠΗΣ. ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Θρήνος και ανείπωτος πόνος στην Ευρυτανία από τον ξαφνικό θάνατο του οδοντιάτρου και δημοτικού συμβούλου Καρπενησίου Κώστα Λιάπη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την διάρκεια εργασιών στο υπό ανέγερση σπίτι του στον Μαραθώνα. Ο αείμνηστος, που ήταν πατέρας δυο ανήλικων αγοριών και κατάγονταν από την Αγία Βλαχέρνα, υπήρξε σπουδαίος πατριώτης με μεγάλη προσφορά στην Ευρυτανία.
Μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Κώστα Λιάπη, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.

«Βαθιά θλίψη!» Έφυγε» ο δικός μας Κώστας Λιάπης..», ήταν το πρώτο μήνυμα του Δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη. 


ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ) ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο Καρπενήσι σήμερα, ημέρα Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:15 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συνήλθε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου οδός Ν. Τσιαμπούλα (κτίριο ΚΑΠΗ 3ος όροφος) ύστερα από την με ημερομηνία 25-6-2017 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου κ. Λάππα Κλεομένη κατά τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87), η οποία απεστάλη ηλεκτρονικά στον Δήμαρχο κ. Σουλιώτη Νικόλαο και στους δημοτικούς συμβούλους.
Παρόντος και του Δημάρχου κ. Νικόλαου Σουλιώτη διαπιστώθηκε από τον πρόεδρο κ. Λάππα Κλεομένη, πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 27 μελών παραβρέθηκαν παρόντα 25 μέλη, ονομαστικά οι:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ 1. Λάππας Κλεομένης (Προέδρος) 2. Χαλκιάς Παντελής 3. Ζαλοκώστα Σοφία 4. Κουτρομάνος Ταξιάρχης 5. Πέτρου Ιωάννης 6. Σταμάτης Δημήτριος 7. Κεραμάρης Δημήτριος 8. Κονιαβίτη Ευδοξία 9. Βονόρτας Δημήτριος 10. Γκαρίλα -Διαμαντή Γεωργία 11. Ντέκας Χρήστος 12. Τσιτούρη-Κατσιάρη Παρασκευή 13. Τσιακανίκας Φώτιος 14. Κοκόσης Φώτιος 15. Σταμάτης Ιωάννης 16. Ιβρος Ιωάννης 17. Σκλαπάνης Ταξιάρχης 18. Σώκος Γεώργιος 19. Μαντζιούτας Ιωάννης 20. ΠαπαδογούλαςΠαναγιώτης 21. Πεταρούδης Δημήτριος 22. Κοντογεώργος Ηλίας 23.Τσώνης Νικόλαος 24. Κοντός Δημήτριος 25.Παπαροϊδάμης Βασίλειος ΑΠΟΝΤΕΣ 1. Κατσούδας Παναγιώτης
Στη συνεδρίαση κλήθηκε και παραβρέθηκε η υπάλληλος του Δήμου Μαρία Γ. Παπαροϊδάμη για την τήρηση των πρακτικών. Πριν την συζήτηση του θέματος ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι με την σημερινή αναγγελία του απρόσμενου θανάτου του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Λιάπη κρίθηκε επιβεβλημένη η σύγκλιση έκτακτης κατεπείγουσας συνεδρίασης προκειμένου το Δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου να αποτίσει φόρο τιμής και να εκδώσει ψήφισμα για τον εκλιπόντα εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Λιάπη . Για αυτό το λόγο ζήτησε από το Σώμα να αποφανθεί για το έκτακτο και κατεπείγον χαρακτήρα του θέματος προς συζήτηση. Ο Δήμαρχος ο οποίος έλαβε το λόγο στη συνέχεια είπε: Η είδηση του θανάτου του Κώστα βύθισε την Ευρυτανία σε βαθύ πένθος . Ο Κώστας έφυγε από κοντά μας απρόσμενα. Μόλις πριν από δυο ημέρες στο χώρο του Δημοτικού συμβουλίου κατέθετε προτάσεις και σχέδια για την ανάπτυξη του Δήμου και την καλύτερη ζωή των δημοτών. Επί σχεδόν είκοσι (20) χρόνια διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τον τόπο μας. Πάντα ακούραστος, δραστήριος. Η απώλεια του είναι πραγματικά μεγάλη σε όλους τους τομείς καθώς υπήρξε εξαιρετικός επιστήμονας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, άψογος οικογενειάρχης, μοναδικός φίλος ,Άνθρωπος. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την προσφορά του και την απώλεια του για τον τόπο μας . Ο Δήμαρχος ο Πρόεδρος οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος στη σύζυγό του Μαίρη και στα παιδιά του Δημήτρη και Γιώργο και συμπαρίσταται ολόψυχα στο πένθος τους. Το Δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου μετά την διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων δια της ψήφου των μελών του
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α. Εγκρίνει την συζήτηση του θέματος της Ημερησίας διάταξης ως έκτακτο και κατεπείγον, λόγω του θανάτου του εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Λιάπη.
Β. Εγκρίνει την έκδοση ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Λιάπη ως ακολούθως:
1.Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του.
2.Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού συμβουλίου στους οικείους του Εκλιπόντος.
3.Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του από τον Δήμαρχο Καρπενησίου .
4.Την ημέρα της κηδείας του Τρίτη 27-6-2017 οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον εκλιπόντα Δημοτικό Σύμβουλο .
5.Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.
6.Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου .
7.Να γίνει η κηδεία του με δαπάνη του Δήμου.
8.Το Δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του θα προβεί σε ονοματοθεσία οδού .
9. Η παρούσα απόφαση να αναγνωστεί στην εξόδιο ακολουθία και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρπενησίου.
Αφού συντάχτηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΛΑΠΠΑΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...