Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

TΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 12 Ιουνίου 2017 - ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πολιτικές εξελίξεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για την εμπλοκή της Ελλάδας, με στόχο τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», που αφορά τη συμμετοχή του εγχώριου κεφαλαίου στη λεία του πολέμου

  • Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ εναντίον δυνάμεων του συριακού στρατού, σε συνδυασμό με τη διπλωματική κρίση στο Κατάρ και την επίθεση στο Κοινοβούλιο του Ιράν, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή.
  • Είναι αυτές οι επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Ρωσία, που οδήγησαν στο διαμελισμό και την αποσταθεροποίηση χωρών, στη στήριξη των ομάδων τζιχαντιστών, τύπου ISIS, με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων της περιοχής.
  • Για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και γι' αυτό πρέπει να αποτελέσει λαϊκό αίτημα αγώνα και διεκδίκησης η απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
**********************
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως έχουμε υποβάλλει στην διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένα ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα.
Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να τα υπενθυμίσουμε :
  1. Ποια είναι η δραστηριότητα της Διαχειριστικής Αρχής και ο συγκεκριμένος προγραμματισμός της.
  2. Ποια είναι τα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου.
  3. Γιατί από το τεχνικό πρόγραμμα προτιμώνται τα έργα οδοποιίας έναντι όλων των άλλων κατηγοριών. Πως γίνεται η ιεράρχηση και με ποια κριτήρια.
  4. Με τι ασχολείται συγκεκριμένα αυτή την περίοδο η Φθιωτική Αναπτυξιακή.
  5. Πόσοι και ποιοι σύμβουλοι αξιοποιήθηκαν από την Περιφέρεια κατόπιν απευθείας αναθέσεων. Τι απέδωσαν ;
  6. Πόσοι και ποιοι σύμβουλοι έχουν χρησιμοποιηθεί από την Περιφέρεια γύρω από το ζήτημα του Ασωπού. Ποιο ήταν το κόστος τους και ποια η διαδικασία επιλογής τους.
Ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
***********************
Ποιος αποφάσισε και πότε ……. τον ορισμό του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ως διαχειριστή των πιστώσεων στο έργο της ΣΑΜΠ066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με ΚΑ: 2017ΜΠ06600001 και τίτλο :  « ΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1% ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠ066 ΕΤΟΥΣ 2017 »….. Εξηγήστε μας τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτό.
***********************
Ποιο όργανο και πότε αποφάσισε την συγκρότηση της δομής ΓΕΦΥΡΑ, σαν φορέα υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας…. Τι χαρακτήρα θα έχει….. Πως θα ελέγχεται…..
Ποιος αποφάσισε πως χρειάζεται το συγκεκριμένο προσωπικό, που περιγράφεται στην προγραμματική σύμβαση που υπογράψατε σαν Περιφερειακό Ταμείο.
*************************
Πότε, ποιος και με ποια επιχειρήματα και όρους  αποφάσισε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Φθιωτικής Αναπτυξιακής και Φορέα Διαχείρισης Παρνασσού για την σύνταξη μελέτης σχετικά με την δυνατότητα ένταξης της περιοχής Παρνασσού στο Δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO.
Βλέπε ΔΙΑΥΓΕΙΑ :

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΘΕΜΑ 4o:Έγκριση της υπ’ αριθ. πρωτ. (οικ.)118299/914/01.06.2017 απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, περί διορισμού δικηγόρου για την εκπροσώπηση της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» προς απόκρουση αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μια οικολογικού ενδιαφέροντος οργάνωση ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της Π.Ε Βοιωτίας που έδωσε άδεια επέκτασης των εγκαταστάσεων και άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου σε εταιρεία που ανακυκλώνει πλαστικά και μπαταρίες….
Δεν συμφωνούμε με την απόκρουση της έφεσης….. Ζητάμε να έρθουν στην Οικονομική Επιτροπή οι σχετικές άδειες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΘΕΜΑ 6oΔιορισμός δικηγόρου για εκπροσώπηση της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς [αγωγή του Κωνσταντίνου Ζάχου και λοιπών (συνολικά 10 ενάγοντες)].
Αφορά εργατική διαφορά…. Προτείνουμε να μην παραστούμε στο δικαστήριο υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΘΕΜΑ 10o: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 118773/341/2-6-2017 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας σχετικά με τη διάθεση πόρων και μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Π.Ε. Φθιώτιδας (καθαρισμός βλάστησης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών).
ΘΕΜΑ 12o: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή της Κωπαΐδας απο 12-2-2017 έως 16-2-2017, Π.Ε. Βοιωτίας.
ΘΕΜΑ 13o:Έγκριση δαπάνης για την εκτέλεση του έργου: «Εργασίες αποχιονισμού στο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Π.Ε. Φθιώτιδας, για την χρονική περίοδο 2015-2017».
ΘΕΜΑ 14o: Έγκριση δαπάνης για το υποέργο: «Εργασίες αποχιονισμού - έκτακτης αποκατάστασης βατότητας και χειμερινή συντήρηση οδικού δικτύου της Π.Ε. Εύβοιας».
Πως επιλέγονται οι εργολάβοι και τα συγκεκριμένα μηχανήματα ;
Υπάρχει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος…. δηλώσεις και κατά σειρά επιλογή ;
Αν όχι….. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.
Σημειώνουμε επίσης την υποχρέωση να υπάρχουν μόνιμα αντιπλημμυρικά – στραγγιστικά έργα στην Κωπαΐδα, που άλλωστε για αυτά είχε ευθύνη και υποχρέωση να τα επιμελείται ο καταργηθείς οργανισμό Κωπαΐδας….. Αυτή η αναφορά μας καταδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν….

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ
 ΘΕΜΑ 22o: Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου: «5ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας (Τμήματα Α1 και Β), Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 8.000.000,00 € με Φ.Π.Α..
Οι λόγοι που ζητείται η παράταση δεν ευσταθούν…..
Είναι έργο που συμβασιοποιήθηκε το 2014 και ήδη πήρε παράταση 365 ημερών….
Να μην δοθεί παράταση…. Να ισχύσουν οι ρήτρες που προβλέπει η σύμβαση…… Να εξηγήσει ο Διευθυντής των Τεχνικών υπηρεσιών την εισήγηση του.
Να πάρουμε υπόψη μας πως η Διεύθυνση Εκπαίδευσης υπολογίζει την λειτουργία του σχολείου από 1/9/2017.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
 ΘΕΜΑ 23o: Έγκριση της υπ’ αριθμ. 116943/2507/31-5-2017 απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, περί απ’ ευθείας ανάθεσης υπηρεσιών εκτύπωσης στα πλαίσια συνδιοργάνωσης και συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση “Τρεις Πόλεις Μια Ιστορία, Λίντιτσε - Δίστομο - Οραντούρ”, Π.Ε. Βοιωτίας.
Δεν έχουμε αντίρρηση στην εκδήλωση….. Αλλά θεωρούμε απαράδεκτο να την αναθέτουμε σε ιδιωτική εταιρεία.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση…… Καλά συντονισμένη η υπηρεσία μπορεί να οργανώσει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις άρτια, αξιοποιώντας και άλλους φορείς της περιοχής.
ΘΕΜΑ 24o: Έγκριση απευθείας ανάθεσης δαπανών υπηρεσιών για το έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «Χωρικό Μοντέλο Πρόβλεψης για τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα Κουνούπια και κυρίως της Ελονοσίας στην Π.Ε. Φθιώτιδας».
Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η πρόταση για την μελέτη της επιδημιολογίας μολυσματικών νόσων που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών….. ¨Όταν πολλές αντίστοιχες μελέτες υπάρχουν από χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας….
Για μια ακόμη φορά, θα πρέπει να ξανατονίσουμε πως χρειάζεται ινστιτούτο – επιστημονική ερευνητική ομάδα, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, που στηριγμένη στα δεδομένα που θα συγκεντρώνουν οι σταθμοί παρατηρήσεις θα χαρτογραφεί την εξέλιξη του κύκλου των κουνουπιών και θα εξετάζει ταυτόχρονα τις μεταβολές στην ευαισθησία που δείχνουν στα χρησιμοποιούμενα φάρμακα. Θα καταγράφει όπου υπάρχει υπόστρωμα ανάπτυξης κουνουπιών και θα προσανατολίζει σε αντίστοιχα έργα υποδομής.
Με την ευκαιρία αυτή σημειώνουμε πως φέτος, από νωρίς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας της λειψής αποτελεσματικότητας της κουνουποκτονίας…. Προτείνουμε και ζητάμε, επειγόντων να αναζητηθούν οι αιτίες και να μελετηθούν αναγκαία μέτρα, που πρέπει συμπληρωματικά να παρθούν.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΘΕΜΑ 37o:Έγκριση της 4ηςτροποποίησηςτου Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2017, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 Συνεχίζεται η γνωστή τακτική της κοπτορραπτικής στον προϋπολογισμό για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της Περιφέρειας και να μπαλωθούν τρύπες.
Δεν αλλάζει ο χαρακτήρας του και φυσικά δεν βελτιώνει στο ελάχιστο τις δυνατότητες της Περιφέρειας να κάνει έργα και να προσφέρει υπηρεσίες στους εργαζόμενους της περιοχής.
Στηρίζει ουσιαστικά τις κυβερνητικές επιλογές για λιτότητα στις κοινωνικές δαπάνες, καλλιεργώντας αυταπάτες για το μέλλον και ειδικότερα για τον ρόλο της Ε.Ε.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.   

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...