Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το 40μερο μνημόσυνο για τον π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τελέστηκε χθες Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, το 40μερο μνημόσυνο του Ευρυτάνα Μακαριστού καθηγούμενου αρχιμανδρίτη, πατέρα Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο κορυφής που έλαβε χώρα στο ιστορικό Μοναστήρι που μόνασε για αρκετά χρόνια ως διάδοχος  ανυπέρβλητου μοναχού και ηγουμένου μακαριστού π.Γερμανού, προσήλθαν Μητροπολίτες αλλά και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Το πρωί του Σαββάτου στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο οποίος και προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την οποία συνιερούργησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος, ο Άγιος Φθιώτιδος κ. Νικόλαος  και ο Θεοφιλέστατος Αβύδου κ. Κύριλλος, τη συμμετοχή του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Γερμανού Γιαντσίδη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα, του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Επιφανίου Παντοκρατορινού, του αδελφού της Μονής π. Νικηφόρου Κυπριανού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Θηβών π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα, των διακόνων και συμπροσευχομένων πολλών ιερέων.
Τα ιερά αναλόγια στελέχωσαν βυζαντινές χορωδίες, οι οποίες απέδωσαν μελλίρυτα τους ιερούς ύμνους. Εκ δεξιών έψαλλε χορός υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας κ. Δημητρίου Μαντέ και εξ αριστερών έψαλλε η χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννου Λιάκου, τη συμμετοχή του Πρωτοψάλτου του Πολιούχου Λαμίας και Καθηγητού κ. Αναργύρου Βλάχου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή κατέφθασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β΄, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη.
Τον Μακαριώτατο υπεδέχθη κατά την τάξη ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος στην είσοδο του Καθολικού κρατώντας το ιερό ευαγγέλιο και καλωσορίζοντας τον στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος.
Ο Μακαριώτατος αφού προσεκύνησε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Αγάθωνης και το άφθαρτο και ευωδιάζων σκήνωμα του Οσίου γέροντος Βησσαρίωνος, παρέστη συμπροσευχόμενος στον Δεσποτικό θρόνο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι άγιοι αρχιερείς και ο ιερός κλήρος  με προεξάρχοντα τον Μακαριώτατο κατά την οικεία τάξη, εξήλθαν εις την αυλήν  του Καθολικού, λόγω των εκατοντάδων παρευρισκομένων πιστών  , όπου τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Καθηγουμένου π. Δαμασκηνού.
Στην Θεία Λειτουργία και στο ιερό μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελος την Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού π. Χρυσόστομος Δρόσος η Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας Γερόντισσα Ιωάννα με μέλη της αδελφότητος, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης και κ. Χρήστος Σταϊκούρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Μακρακώμης – Σπερχειάδος κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τ. Υπουργός κ. Δημήτριος Αλαμπάνος, ο τ. Νομάρχης κ. Αθανάσιος Χειμάρας,  ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλος, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Μονάδος Πυρομαχικών Αυλακίου Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Θ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, συγγενείς του μακαριστού γέροντος  και εκατοντάδες πνευματικά του παιδιά  από την Φθιώτιδα και από διάφορα μέρη της Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...