Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΡ/ΣΜΟΥ 706.000 ΕΥΡΩ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας για την ένταξη του Πνευματικού Κέντρου «Γ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 της Περιφέρειας

 Μετά την έκδοση της με αρ. πρωτ. 57692/23-5-2017 Απόφασης Αναπλ. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ 2017 έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα της Συλλογικής Απόφασης ΕΠ766 το έργο «ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΄΄ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ΄΄ Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ»

Το Περιφερειακό Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας έχει εισάγει ως θέμα την έγκριση της σύμβασης καθώς και το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Αγράφων για την υλοποίηση του έργου του θέματος, με χρηματοδότηση από πόρους της ΣΑΕΠ 766 στην συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου 2017
Κατά τη διάρκεια της 7ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δήμου Αγράφων το ΔΣ αποφάσισε την έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Αγράφων για την υλοποίηση του έργου του θέματος, σύμφωνα µε το συνημμένο σχέδιο και την εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της.
Αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση του έργου µε τίτλο: ¨ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ» Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ¨ το οποίο αποτελείται από δύο Υποέργα , το ΥΠΟΕΡΓΟ 1 με τίτλο: ¨ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ» Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ¨ και το ΥΠΟΕΡΓΟ 2 (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ) με τίτλο : Προμήθεια και εγκατάσταση Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Εξοπλισμού Κτιριακής Εγκατάστασης Πνευματικού Κέντρου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ»,  από το Δήμο Αγράφων µε χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σκοπός του έργου είναι η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:
Το έργο περιλαμβάνει καταρχήν την αποκατάσταση παλιού διώροφου κτιρίου εμβαδού 114,00 τμ στην Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας σε επαφή με το υφιστάμενο εν λειτουργία Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Καφαντάρης σε οικόπεδο εμβαδού 848,36 τμ. Μετά την αποπεράτωσή του το εν λόγω κτίριο θα αποτελέσει αναπόσπαστο λειτουργικά χώρο του προαναφερθέντος ιδρύματος περιλαμβάνοντας τις εξής νέες χρήσεις σε αντίστοιχα διαμορφούμενος χώρους:
•Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο
•Εκθεσιακό χώρο στον όροφο
•Ανελκυστήρα για χρήση – κυρίως – από τα ΑΜΕΑ με το αντίστοιχο μηχανοστάσιο
•Υπαίθριο αμφιθέατρο για μικρής κλίμακας πολιτιστικές εκδηλώσεις
•Χώρο καμαρινιών – WC συνοδευτικό της χρήσης του αμφιθεάτρου και γενικά των εκδηλώσεων του Ιδρύματος.
•Ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου WC με πρόβλεψη για τη μελλοντική του χρήση από ΑΜΕΑ
•Χώρος υποδομών Η/Μ εγκαταστάσεων (λεβητοστάσιο)
•Προμήθεια εξοπλισμού
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σύμφωνα µε τη μελέτη του Δήμου Αγράφων η οποία αποτελείται από δύο υποέργα ,στο ποσό των 706.088,00 € με Φ.Π.Α.
Η ουσιαστική απάντηση του Δήμου, με ένα τεράστιο έργο σε δύσκολες εποχές, στη μνήμη ενός μεγάλου πολιτικού που γέννησε ο τόπος μας. 

8 σχόλια:

 1. ΠΟιος ΔΗΜΟΣ...Ο δημος το εχασε το εργο μετα απο αστοχια στην προταση...ΜΠΡΑΒΟ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙ γιατι αν δεν ηταν αυτοι να το ενταξουν στον Προυπολογισμό τότε δεν θα γινοτανε τιποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ εργο ανηκει στην Περιφέρεια εξ ολοκλήρου και ευτυχως που ειναι αυτοι γιατι ο Δημος απ΄οσο γνωριζουμε το Εργο το ΕΧΑΣΕ. Να δουμε το αποτελεσμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ14 Ιουλίου 2017 στις 5:45 π.μ.

  Μπραβο στην Ανατολικη που τηνει να γίνει ενα χωριό προτυπο. Με ατομα που βλέπουν μονο μπροστα και δεν σκεφτονται τα Μαντρια. Μπραβο στον Μπακογιαννη και στην Περιφέρεια. Θα γίνει στολίδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εμεις στα τοπόλιανα δεν εχουμε τα βασικά και στην Ανατολικη Φραγκιστα πάνε να κάνουνε μέγαρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα Ευρυτανικά ΝΕΑ στο Δημοσιευμα λένε οτι ο Δημος εχασε το εργο απ το ΕΣΠΑ λόγω κακής προτασης δομικά και το πήρε η Περιφέρεια.
  Στο τέλος λέει για απαντηση του δημου που δεν ισχυει. Το έγκριτο ρεπορταζ μονο στα ευρυτανικά ΝΕΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχώς για τους πάντα αρνητικά σκεπτόμενους, το έργο προχώρησε γιατί το επανέφερε ο Δήμος. Αν δεν ήθελε το Δ.Σ. το έργο δεν θα προχωρούσε ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ15 Ιουλίου 2017 στις 7:52 π.μ.

  Γιατι να μην ήθελε ο Δήμος ενα φαινομενικά δώρο οπως το παρουσίασαν τα Ευρυτανικα Νεα αγαπητό Ευρυτανίκο βημα; Η Δυτική Ευρυτανια εχει ομορφιές όπου πρέπει να αναδειχθούν και με την βοήθεια της περιφέρειας η οποια ως φαίνεται ειναι θετική σε πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το ίδρυμα αυτο εχει ιστορία μεγάλη. Το ζητούμενο ειναι οτι αυτη τη στιγμή στην Ανατολική γίνονται οι κατασκηνώσεις ,η Εκκλησία στηνΣωτηρα και το Ίδρυμα και σε ενα χωριό που γενικά δεν εχει την εύνοια του Δήμου για πολλούς λόγους. Υπάρχουν χωριά που δεν εχουν τα βασικά. Να δείτε που η απΑνατολικη θα βγάλει και δήμαρχο γιατι ακούγεται πολύ οτι παράσκηνιακα κινουνε τα νήματα στα επομενα κυβερνητικά δρώμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...