Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ - *Και με τη βούλα το κτίριο του Ειρηνοδικείου στο Δήμο Αγράφων

*Εγκρίθηκε και προχωράει από το Περιφερειακό Συμβούλιο το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΄΄ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ΄΄  Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


*Για μια ακόμη φορά σε συνεδρίαση του Δ.Σ. εκτός τόπου και χρόνου οι δυο «γνωστοί» Δημοτικοί Σύμβουλοι, με εμφανή σημεία κόπωσης…  


Την καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση του πραγματοποίησε χθες στο Κερασοχώρι, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.
Κυρίαρχα των θεμάτων

η 1) Αποδοχή της οριστικής παραχώρησης του ακινήτου (Πρώην Ειρηνοδικείου Αγραίων) στο Δήμο Αγράφων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα καθότι με την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου στο Δήμο, λύνονται πολλά προβλήματα, που αφορούν την στέγαση βασικών υπηρεσιών και του Διοικητηρίου. Η παραχώρηση μάλιστα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, άνευ ανταλλάγματος, είναι μια ακόμη επιτυχία στο πολύ σοβαρό και άκρως αποτελεσματικό διεκδικητικό πλάνο που είχε ο Δήμος για το μείζον αυτό ζήτημα.
2) Ιδιαίτερα σημαντικό και το θέμα της διαβίβασης του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΄΄ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ΄΄  Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ». Το εν λόγω θέμα εγκρίθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς και στην χθεσινή συνεδρίαση εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος για την υπογραφή της και ορίστηκαν δυο Δ.Σ. ως εκπρόσωποι στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του εν λόγω έργου. Και εδώ πρόκειται για μια σπουδαία θετική εξέλιξη και επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, που αφορά το Πνευματικό Κέντρου του Πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη στην Ανατ. Φραγκίστα για το οποίο πριν ένα χρόνο είχε δημιουργηθεί τζάμπα θόρυβος. Το γεγονός ότι εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση του έργου και από την Περιφέρεια Στερεάς, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την υλοποίηση σου.
3) Δυστυχώς και σε αυτή την συνεδρίαση δεν έλειψαν οι παραφωνίες από 2 Δημοτικούς Συμβούλους, που έχουν χάσει πλέον την μπάλα και «κινδυνεύουν» να χαρακτηριστούν γραφικοί. Ο ένας εξ αυτών, σε μια ακόμη συνεδρίαση του Οργάνου παρουσιάστηκε αδιάβαστος, χωρίς μελέτη των θεμάτων και πάντα με άστοχες παρεμβάσεις για να διασωθεί καθότι επί της ουσίας ήταν κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Ο έτερος Δ.Σ. δημιουργεί έντονο προβληματισμό, καθότι παρουσιάζει στις τελευταίες συνεδριάσεις έντονα σημεία σύγχυσης και εμφανούς κοπώσεως. Οι χθεσινές παρεμβάσεις του ήταν τουλάχιστον ατυχείς και εκτέθηκε όταν κατέθεσε πρόταση που στηρίχτηκε μόνο από 2 «ετέρους»… Ακόμη και οι κινήσεις των εν λόγω Δ.Σ. και εκτός αιθούσης, έβγαζαν σύγχυση και ταραχή…
Όσον αφορά τις καλοκαιρινές πολιτιστικές λεγόμενες εκδηλώσεις, καλώς να γίνουν γιατί ο κόσμος τις έχει ανάγκη, όμως σε αυτές θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την διάσωση και διατήρηση της κορυφαίας πολιτιστικής γιορτής του Δήμου, που δεν είναι άλλη από το Μεγάλο Παζάρι της Σωτήρας στην Ανατ. Φραγκίστα, ένας θεσμός που λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της ελληνορθόδοξης παράδοσης αδιαλείπτως από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους και το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί.


ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ: 
1.Έγκριση πρακτικών της 5ης Τακτικής Συνεδρίασης με Ημερομηνία Συνεδρίασης (28-04-2017) του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων – Εισηγητής : κ. Αθανάσιος Σταμούλης, Πρόεδρος ΔΣ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ» - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος.
3.Χορήγηση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Τ.Κ. ΒΑΛΑΩΡΑΣ – ΤΜΗΜΑ Α» - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος
4.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Τ.Κ. ΒΑΛΑΩΡΑΣ – ΤΜΗΜΑ Α» - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος.
5.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΙΒΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ» - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος.
6.Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΙΒΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ» - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος.
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Χορήγηση άδειας κατόπιν αιτήσεως του αιρετού κ. Νικολάου Γεωργίου, Δημοτικού Συμβούλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 του Ν.3852/2010 – Εισηγητής : κ. Αθανάσιος Σταμούλης, Πρόεδρος ΔΣ.
8.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων -εξόδων Α ́ τριμήνου 2017 - Εισηγητής: κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος.
9.Αποδοχή παραχώρησης δημοσίου ακινήτου (Πρώην Ειρηνοδικείου Αγραίων) για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των υπηρεσιών στο Δήμο Αγράφων - Εισηγητής: κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος.
10.Έγκριση 8ΗΣ αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος - Εισηγητής: κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος.
11.Συγκρότηση επιτροπής για απόσυρση οχημάτων Δήμου Αγράφων (άρθρο 199 παρ.6 του Ν.3463/2006) - Εισηγητής: κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος.
12.Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμήθειας ενός οχήματος 4Χ4 με δύο αποσπώμενες υπερκατασκευές- Εισηγητής: κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος.
13.Διαβίβαση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΄΄ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ΄΄  Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ» προς έγκριση, εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της και ορισμός εκπροσώπων στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης - Εισηγητής: κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος.
14.Επί αιτήσεως δημοτών για διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών - Εισηγητής: κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος.
15.Τροποποίηση της αρίθμ.7-130/22-06-2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς τον ορισμό του Προέδρου και του ένατου τακτικού μέλους της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αγράφων - Εισηγητής : κα Βασιλική Φεγγούλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος.
16.Προγραμματισμός εκδηλώσεων του Δήμου Αγράφων για το μήνα Ιούλιο 2017 και ψήφιση πιστώσεων - Εισηγητής : κα Βασιλική Φεγγούλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος.
17.Προγραμματισμός εκδηλώσεων του Δήμου Αγράφων για το μήνα Αύγουστο 2017 και ψήφιση πιστώσεων - Εισηγητής : κα Βασιλική Φεγγούλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος.
18.Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου - Εισηγητής : κ. Λεωνίδας Τελώνης, Αντιδήμαρχος.
19.Καθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου - Εισηγητής : κ. Λεωνίδας Τελώνης, Αντιδήμαρχος.
20.Διάθεση πίστωσης για την φιλοξενία του Κλιμακίου των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στα Άγραφα Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...