Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ κ.κ. Θ. ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΚΑΙ Ν. ΣΟΥΛΙΩΤΗ


Με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, στον υπέροχο χώρο της ΣΩΤΗΡΑΣ Ανατ. Φραγκίστας και πιο συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο των εκεί εγκαταστάσεων, παραδόθηκαν χθες Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και στην Ενορία Ανατ. Φραγκίστας, οι Κατασκηνώσεις που για πολλά χρόνια λειτούργησαν υπό την αιγίδα της ΔΕΗ.

























Ως γνωστόν από το 2002 μέχρι και το 2009, στη περιοχή αυτή και στον ιδιόκτητο χώρο της τοπικής Εκκλησίας, εκτάσεως 12 περίπου στρεμμάτων, που ενοικιάστηκε από τη Ενορία στη ΔΕΗ, λειτούργησαν οι Κατασκηνώσεις, σε 3 κατασκηνωτικές περιόδους τη σεζόν.
Η λειτουργία των Κατασκηνώσεων αυτών, που ανήκαν στον Οργανισμό Ασφάλισης των εργαζομένων της ΔΕΗ, έδωσε ζωή στο τόπο για μια 8ετία περίπου, όμως το 2009,για άγνωστους λόγους, σταμάτησαν να λειτουργούν με αρνητικές παρενέργειες για την ευρύτερη περιοχή.
Προκειμένου να επαναλειτουργήσουν και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή, η τοπική Εκκλησία με συνεχείς παρεμβάσεις της προς τη ΔΕΗ και έχοντας την συμπαράσταση, της Δημοτικής Αρχής Αγράφων, του Δήμου Καρπενησίου και της Π.Ε. Ευρυτανίας, πέτυχε την επιστροφή των εγκαταστάσεων, στην ιδιοκτήτρια του χώρου, Ενορία της Ανατ. Φραγκίστας και μάλιστα σε πλήρη λειτουργικότητα.
Καθοριστικός ο ρόλος στις θετικές αυτές εξελίξεις του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Επιχείρησης, γνώστη της κατασκήνωσης στη ΣΩΤΗΡΑ, από την εποχή που στην  Φραγκίστα κατασκήνωσαν για συνεχή έτη τα δυο του παιδιά. Ο κ. Ε. Παναγιωτάκης, στις συζητήσεις που έγιναν με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας και τους φορείς εκφράστηκε με τα πιο θετικά λόγια για το εκεί συγκρότημα, για το μοναδικό περιβάλλον, για τις ιδανικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διέμειναν τα παιδιά τους και για την άψογη συνεργασία που είχε όλο το διάστημα της λειτουργίας της Κατασκήνωσης η ΔΕΗ, με την τοπική εκκλησία, την τοπική κοινωνία και την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ακολούθησε η θετική ισήγησή του να επιστραφούν σε πλήρη λειτουργία οι κατασκηνώσεις στην εκκλησία και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της ΔΕΗ που ενέκρινε μια σειρά επισκευαστικών παρεμβάσεων στις εγκαταστάσεις, που υπέστησαν λόγω αχρησίας αρκετές φθορές, τόσο στα κτίρια και στην πισίνα, όσο και στον γενικότερο εξοπλισμό της. Τις σημαντικές και πολυδάπανες εργασίες στις εγκαταστάσεις που χρηματοδότησε η ΔΕΗ, εκτέλεσε ειδικός εργολήπτης τέτοιων έργων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 23 Ιουλίου 2017.
Μια μέρα αργότερα, χθες, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και προσωπικά ο ίδιος ο επιχώριος Επίσκοπος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, θέλοντας να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην εξέλιξη αυτή και να κάνει περαιτέρω γνωστή την επαναλειτουργία επί της ουσίας των Κατασκηνώσεων αυτών, διοργάνωσε μια υπέροχη μουσική βραδιά, στο χώρο των Κατασκηνώσεων με μουσικούς από την Σχολή Παραδοσιακών Οργάνων της Ι. Μητροπόλεως, που συνοδεύονταν από Παιδικό χορευτικό Τμήμα του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Ενορίας Κρέντης.  
Προ της εκδηλώσεως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, που υπήρξε βασικός συντελεστής από την πρώτη μέρα της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων μέχρι και την νέα πλέον επαναλειτουργία τους, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εμπνευστή αυτής της ευλογημένης γιορτής, όπως τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό, τον Δήμαρχο Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, τον Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, για την εν γένει συνεισφορά τους, στην επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων. Ο π. Ευάγγελος κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των κατασκηνώσεων αυτών έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που καταβλήθηκε το 1992, για να παραχωρηθεί ο χώρος στη ΔΕΗ και σε όλους εκείνους του παράγοντες που έπαιξαν βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτοήυ του στόυ μεταξύ των οποίων ήταν ο τότε Πολιτικός Μηχανικός και ο νυν Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης. Ακόμη ο π. Ευάγγελος αναφέρθηκε και σε τρία πρόσωπα, βασικά στελέχη της ΔΕΗ και των Κατασκηνώσεων στη ΣΩΤΗΡΑ, που έφυγαν πρόωρα από την ζωή, αφιερώνοντας την βραδιά στην μνήμη τους.  
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, που ενήργησαν τα δέοντα, για να επιστρέψουν οι κατασκηνώσεις στην εκκλησία σε πλήρη λειτουργικότητα, τονίζοντας πως η Μητρόπολη θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προς ωφέλεια όλων. Για να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά οι κατασκηνώσεις, ο κ. Γεώργιος, την άμεση στήριξη όλων των φορέων αλλά και των κατοίκων της περιοχής ακόμη και μέσα από τον θεσμό του εθελοντισμού. Τέλος ο Σεπτός επιχώριος Ποιμενάρχης, ευχαρίστησε τους χορηγούς της μουσικής εκδήλωσης, τους μουσικούς, τα παιδιά του Δημιουργικού Εργαστηρίου Κρέντης που χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και όσους παραβρέθηκαν στην ομολογουμένως υπέροχη αυτή βραδιά στις κατασκηνώσεις στη ΣΩΤΗΡΑ.    
Ακολούθησαν χαιρετισμοί με αναφορά στην μεγάλη σημασία της επαναλειτουργίας των κατασκηνώσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, από τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων κ.κ. Σουλιώτη και Θ. Μπαμπαλή και από τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ κ. Σερ. Λάζο. Το αμέσως επόμενο διάστημα η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι κατασκηνώσεις να επαναλειτουργήσουν κανονικά από την νέα χρονιά, με δύο ή τρεις περιόδους μέσα στο καλοκαίρι, προσφέροντας τη δυνατότητα φιλοξενίας σε παιδιά των λαϊκών οικογενειών, καθώς και ευπαθών κοινωνικών ομάδων να παραθερίσουν και να κοινωνικοποιηθούν εντελώς δωρεάν, αργότερα σε παιδιά ομογενών.
Τίμησαν την μουσική αυτή εκδήλωση με την παρουσία τους ακόμη, οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ, κ.κ. Σταυρόπουλος, Λάζος, Παπαδήμας, Λάμπρου, ο εργολάβος κ. Ά. Θανασούλας, ο Π.Σ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Λεωνίδας Τελώνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη, η Πρόεδρος των Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ κ. Ε. Νικοπούλου με τον σύζυγό της, ο ομογενής μεγάλος Δωρητής του Ιδρύματος ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Κώστας Πανουργιάς, ο Πρόεδρος του χωριού Γιάννης Λάμπρου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιλ. Λιάσκος, ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. π. Νήφων Συριανός, ο Αρχ. Επίτροπος Καρπενησίων π. Νικόλαος Σταμούλης, ο υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων π. Κ. Λιάπης, ιερείς και ενορίτες από την πόλη του Καρπενησίου, ο εφημέριος και οι εκκλ. Επίτροποι της Ενορίας Φραγκίστας και πλήθος κόσμου, γεμίζοντας το πανέμορφο αμφιθέατρο των κατασκηνώσεων. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ωραία παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και χορό απ΄ όλους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...