Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στην Εξόδιο Ακολουθία του Ευρυτάνα Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Βαστάκη

 Στην τελεσθείσα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Βαστάκη, που τελέστηκε χθες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών, συμμετέσχε και ο Σεβασμιὼτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλείας κ. Γερμανού, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο Σύρου Δωρόθεου Β και πολλών Πρεσβυτέρων. Ακόμη από την Ευρυτανία, συμμετείχε στην εξόδιο ο εφημέριος Μεγάλου Χωρίου π. Κων/νος Λαμπαδάρης, ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί Ευρυτάνες και κυρίως συγχωριανοί του Μεγαλοχωρίτες.

Στο σύντομο εξόδιο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Βαστάκη για την τελεσφόρα ολοκλήρωση της διαδικασίας όλων των ιεροκανονικών διατάξεων της Εκκλησίας, επί του Μακαριστού Προκατόχου του Δωροθέου Α’, για την κατάταξη στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Μοναχής Μεθοδίας Σάρδη, Οσίας σήμερα, η μνήμη της οποίας, σύμφωνα με την Πατριαρχική Πράξη, την οποία υπέγραψε το 1992 ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος, εορτάζεται την 5η Οκτωβρίου, ημέρα της κοιμήσεώς της.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εξήρε ιδιαιτέρως το γεγονός της ευλογητής συγκυρίας της κοιμήσεως του π. Κωνσταντίνου Βαστάκη την ίδια ημέρα της μνήμης της Οσίας Μεθοδίας, την οποία ιδιαιτέρως ηγάπησε, ενδιαφέρθηκε για τη σύνταξη της ιεράς Ακολουθίας της, έχοντας παραλάβει τις ιερές της παρακαταθήκες από τον μακαριστό Πρωτοπρ. Ιωάννη Ράμφο, τον Κιμώλιο, και με χρήματα, τα οποία ο ίδιος συνέλεξε μερίμνησε ώστε να φιλοτεχνηθεί καλλλιτεχνικώτατο μαρμάρινο προσκυνητάρι, με την εικόνα της Αγίας, το οποίο περικοσμεί το λιμάνι της Ψάθης στην Κίμωλο.
Τέλος, κατέθεσε προς τον εκδημήσαντα Πρωτοπρεσβύτερο την ευγνωμοσύνη του, του Εφημερίου της Κιμώλου, π. Δημητρίου Βεντούρη, και όλων των Κιμωλίων, για όσα έπραξε για το ιερό γεγονός, που έχει σηματοδοτήσει τη ζωής της μικρής και απομακρυσμένης Κιμώλου και ευχήθηκε για την ανάπαυσή του και για την υγεία της Πρεσβυτέρας του, των τέκνων και των εγγονών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...